Archief
Archief WOS

Archief WOS

Horeca wil uitstel lokale belastingen

De gemeenten Westland en Midden-Delfland moeten horecaondernemers uitstel of een tijdelijke ontheffing te verlenen van betaling van lokale belastingen. Die oproep doet de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, naar aanleiding van de coronacrisis.

Door maatregelen van het kabinet zijn eet- en drinkgelegenheden tot zeker 6 april dicht. Veel horecaondernemers zouden hierdoor volgens voorzitter Ronald van Gaalen in problemen komen: "Met 0 procent omzet tijdens de periode van sluiting en een verwachte omzetterugval van 50% over het hele jaar heen, heeft de horeca per direct steunmaatregelen nodig. Niet alleen vanuit de landelijke overheid, maar juist ook vanuit de gemeente."

"Door getroffen horecaondernemers financieel zo goed mogelijk te ondersteunen, is de kans groter dat ondernemingen de coronacrisis overleven. Zo kan voor gemeenten Westland en Midden-Delfland een belangrijke economische sector op peil worden gehouden", vervolgt Van Gaalen, die hoopt dat er snel maatregelen worden genomen.