Archief

Horlings krijgt verkeersdrempel tegen 'drempelvrees'

Wethouder Hans Horlings heeft tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad van Midden-Delfland een geel-zwarte verkeersdrempel gekregen van de PvdA. Fractievoorzitter Ellen Snethlage gaf dit ludieke cadeau, omdat een motie van vorig jaar nog altijd niet is uitgevoerd. "De PvdA vraagt zich af of dit college, net als het vorige college, lijdt aan drempelvrees."

Toenmalig raadslid Elly de Jong vroeg tijdens de begrotingsbehandeling in 2017 om verkeersdrempels te plaatsen op de Dijkshoornseweg in Den Hoorn. Driekwart van al het verkeer dat daar rijdt, houdt zich niet aan de maximumsnelheid van 15 kilometer per uur. Horlings zegde destijds toe de motie te gaan uitvoeren.

Dat de motie nog niet is uitgevoerd, heeft mede te maken met mogelijke trillingen die kunnen ontstaan als motorrijtuigen over de drempels rijden. "De afspraak is gemaakt om voor het aanbrengen van de drempels trillingmeters op de gevels van de woningen aan te brengen. Hiervoor is opdracht gegeven aan een gespecialiseerd bedrijf", liet het college onlangs weten.

De PvdA wijt dit dus aan drempelvrees. "Ik stel voor dat deze drempel in de gang bij de kamers van het college gelegd wordt, zodat zij door herhaaldelijk over de drempel te gaan hun drempelvrees kunnen overwinnen."