Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Houtsnip tegen nieuwe dierenopvang in Naaldwijk

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 13 mei 2019 13:29


De gemeente Westland doet er beter aan om de bestaande voorzieningen voor dierenopvang in de regio te versterken dan mee te werken aan een nieuwe opvang, die 'op dit moment nauwelijks in een behoefte voorziet'. Dit schrijft het bestuur van vogel- en egelzorgcentrum De Houtsnip in Hoek van Holland in een brief aan het college en de gemeenteraad.

De Houtsnip reageert op de plannen om aan de Vierschaar in Naaldwijk een dierenopvangcentrum te realiseren. Dat is een initiatief van dierenambulance De Wijs, vogelopvang De Wulp en egelopvang Het Stekeltje. Het bestuur van de Houtsnip schrijft verbaasd te zijn over de medewerking van De Wijs. Die zou bijvoorbeeld regelmatig weigeren een vogel te komen ophalen, de mensen zouden die maar zelf moeten brengen. Ook zou er bijna nooit een egel naar de toenmalige egelopvang Westland zijn gebracht.

Volgens de Houtsnip gaat een nieuw opvangcentrum ten koste van de al bestaande, die bestaan bij de gratie van subsidies, donaties en sponsoring. Genoemd worden Het Knagertje in Den Haag, Dierenopvang Vlaardingen, wildopvang Delft, egelopvang Den Haag-Kijkduin, vogelopvang De Wulp in Loosduinen en natuurlijk De Houtsnip.

Ooit werd de Hoekse opvang gesubsidieeerd door de gemeenten 's-Gravenzande, Naaldwijk en Monster. Dat stopte na de vorming van de gemeente Westland. Voornaamste reden was dat de Houtsnip niet binnen de gemeentegrenzen is gevestigd.  Het bestuur stelt dat het verstandiger is beschikbare middelen te gebruiken om bestaande voorzieningen te versterken.

Overigens heeft het Westlandse college al uitgesproken geen geld beschikbaar te stellen voor het nieuwe centrum in Naaldwijk, omdat dit geen taak voor de gemeente is. De gemeenteraad heeft in april wel unaniem een motie aangenomen, waarin het college wordt opgeroepen snel duidelijkheid te geven onder welke voorwaarden een stuk grond aan de Vierschaar beschikbaar kan worden gesteld.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS