Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Huisartsen Den Hoorn hebben tekort aan ruimte

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 28 januari 2020 16:20


De huisartsenpraktijken De Bazuin en De 1e Lijn in Den Hoorn kampen met een enorm ruimteprobleem. De twee praktijken zijn al sinds 2010 gevestigd in het gezondheidscentrum aan het Koningin Julianaplein, maar dat is in de loop der jaren te klein geworden. Zicht op een oplossing is er echter nog niet.

Door een toename van het aantal woningen in Den Hoorn is ook het aantal patiënten bij de huisartsenpraktijken gestegen. Maar er is geen extra ruimte om deze patiënten op te vangen. "We merken dat we bepaalde dingen op dit moment niet meer kunnen doen, zoals een huisarts opleiden", weet huisarts Marc Hoek van De Bazuin.

Zijn collega Marijke Pollemans van De 1e Lijn valt hem bij. "Je wilt goede zorg leveren aan je patiënt, maar dat wordt gefrustreerd door het feit dat ik soms op één dag vier verschillende werkplekken moet zoeken waar ik mijn ding kan doen. En dan kan ik mijn patiënt niet nabellen, omdat er geen telefoon beschikbaar is."

Een beloofde uitbouw aan de achterkant van het gezondheidscentrum is er nog steeds niet. Bovenin het gebouw zou er ruimte vrijkomen, maar ook daarop is het nog steeds wachten. De gemeente Midden-Delfland en woningcorporatie Wonen Midden-Delfland kwamen eerder met de oplossing om een pand in de Prinses Irenelaan te betrekken, maar dan kan het team niet als geheel in één gebouw.

De huisartsen hopen op een plek in het dorp, waar ze bij elkaar kunnen blijven. Of uitbreiding van het huidige pand. Maar dat heeft ook weer consequenties. Als de praktijken meer ruimtes gaan gebruiken als behandelkamer, moeten er ook meer parkeerplaatsen bij. Een norm die de gemeente Midden-Delfland heeft vastgesteld. De huisartsen hopen dat daarvan kan worden afgeweken.

De twee praktijken hebben al vaker gesproken met de gemeente en Wonen Midden-Delfland, maar dat leverde nog niets op. Daarom is nu een brief geschreven naar de gemeenteraad en het college van B en W. "Keer op keer vergaderen wij met de gemeente om uit de impasse te geraken. Echter keer op keer praten wij in cirkels. En elke keer stranden wij op parkeerbeleid. Wij komen geen steek verder", staat in de brief, die bedoeld is om uit die impasse te komen.


Wethouder Wendy Renzen laat tegenover de WOS weten bekend te zijn met de wensen van de huisartsen. "Maar zij zijn als ondernemers zelf verantwoordelijk voor de huisvesting. Dus we kunnen met ze meedenken, maar ik wil niet de verwachting wekken dat wij het als gemeente voor ze gaan oplossen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS