Archief

Huurcontract 't Molentje opgezegd, Wonen Wateringen onderzoekt verhuizing

Kinderopvang 't Molentje keert definitief niet terug in het pand aan de Heulweg in Wateringen. Het kinderdagverblijf sloot vorige maand al de deuren na een onderlinge ruzie tussen de twee eigenaren. Mede naar aanleiding hiervan heeft Wonen Wateringen, eigenaar van het pand, besloten het huurcontract per 31 oktober 2020 op te zeggen.

De woningcorporatie heeft die beslissing mede genomen, omdat zij af wil van haar huidige kantoor aan de Dorpskade. Wonen Wateringen is daar nu huurder en wil met verhuizing naar een pand dat in haar bezit is, kosten besparen. De nieuwe directeur-bestuurder Ferry van der Pol onderzoekt of verhuizen naar het pand aan de Heulweg mogelijk is. "De eerste geluiden daarover zijn positief."

O&T Kindercentra - een BV die is opgericht voor de exploitatie van 't Molentje - is dinsdag door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Volgens Tatjana Latenko, mede-eigenaresse van de kinderopvang, betekent dit niet het daadwerkelijke einde van 't Molentje. Zij laat desgevraagd aan de WOS weten met partijen in gesprek te zijn over een doorstart van het kindercentrum onder dezelfde naam. Zeker omdat er in Wateringen op dit moment een tekort is aan kinderopvanglocaties.

Dat zal dus niet gebeuren in het huidige pand aan de Heulweg, hoewel Latenko dat wel graag zo zou zien. De beslissing van Wonen Wateringen is definitief. "Wij zijn er niet op uit om organisaties in problemen te brengen", zegt Van der Pal. Hij heeft de eigenaren dan ook aangeboden om het huurcontract eerder dan 31 oktober 2020 te beƫindigen, zodat zij eerder af zijn van de maandelijkse kosten.

Categorieen:
Wateringen Economie