Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

HVC'10: 'Waarom geen extra veld aanleggen voor The Hookers?'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 28 december 2017 11:23

Foto: Google Maps 1


Bij voetbalvereniging HVC'10 in Hoek van Holland is men verbaasd over het bericht dat rugbyclub The Hookers na de zomer mogelijk gebruik gaat maken van één de voetbalvelden. Voorzitter Arjen van der Lugt had graag gewild dat ook hij betrokken was geweest bij de gesprekken, zegt hij in De Hoekse Krant. Ook ziet hij liever dat er een extra, multifunctioneel veld wordt aangelegd.

The Hookers heeft momenteel de beschikking over één grasveld, dat zeer intensief wordt gebruikt. Daardoor neemt de kwaliteit van dit veld af. De vereniging heeft inmiddels van de gemeente te horen gekregen, dat zij wil investeren in uitbreiding van de veldfaciliteiten. Daarbij wordt gedacht aan het aanpassen van één van de vier voetbalvelden van HVC'10, zodat er zowel rugby als voetbal op gespeeld kan worden.

Maar volgens Van der Lugt worden de huidige vier velden al intensief gebruikt. "Waarom bijvoorbeeld niet het extra veld aanleggen, waarover bij de fusie van de voetbalverenigingen gesproken werd? Daar zouden The Hookers dan zelf gebruik van kunnen maken. Op die manier voorkom je ook problemen over wie wanneer van een veld gebruik mag maken."

HVC'10 begrijpt dat The Hookers een extra veld nodig heeft om te kunnen groeien. "Onze weerstand is dan ook zeker niet tegen deze wens van de rugby, maar wel tegen de wijze van communiceren door de gemeente en het uiteindelijke besluit dat genomen is", aldus Van der Lugt. "De gemeente lijkt voor de goedkoopste optie te kiezen, maar dat remt ook een mogelijke groei van HVC'10. Zo'n besluit kan niet simpel even genomen worden."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS