Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ideale watertuin geopend in Hoek van Holland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 2 oktober 2018 17:45

Foto: Dennis van Schie


De achtertuin van een nieuwe woning aan de Tasmanweg in Hoek van Holland helpt bij het voorkomen van wateroverlast. De tuin is ingericht als 'ideale watertuin'. Dinsdagmiddag openden hovenier Siem Kruithof de tuin samen met Woningbouwvereniging Hoek van Holland en elf oud-leerlingen van twee basisscholen uit het dorp.

De leerlingen deden als de Hoekse Druppies mee aan de First Lego League. Hun ideale watertuin lijkt op het eerste gezicht een gewone tuin, maar door de combinatie van groen en tegels kan het meeste water bij regenval de grond in zakken, de rest wordt opgevangen in een ondergrondse watertank. Dat water kan dan later hergebruikt worden voor de tuin. De Hoekse Druppies bereikten met hun plan de Europese finale van de First Lego League in Talinn, Estland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS