Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Iets meer schade tijdens jaarwisseling in Maassluis

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: zaterdag 15 februari 2020 09:46

Foto: Ginopress


Tijdens de afgelopen jaarwisseling in Maassluis is iets meer schade aangericht dan in het voorgaande jaar. De schade aan gemeentelijke eigendommen heeft in totaal 6.685 euro gekost, vorig jaar was dat 6.550 euro. Daarnaast heeft de gemeente aan inzet van personeel en preventieve kosten (zoals vuurwerkbrillen voor basisschoolleerlingen, mobiele camera's en bewaking van schoolgebouwen) nog eens 15.585 euro besteed.

In totaal moest de brandweer tussen 31 december om 8.00 en 1 januari 7.00 uur, 27 keer uitrukken voor 4 gebouwbranden, 11 containerbranden en 12 buitenbranden. Vorig jaar waren er 23 branden. De ambulance heeft die nacht twee meldingen gekregen. Het ging om een van de gebouwbranden en een niet-spoedeisende rit.

Maassluis heeft deze jaarwisseling ook kosten bespaard door te stoppen met het vuurwerkdetectiesysteem. Dat kostte de gemeente zo'n 26.650 euro.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS