Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

IJstransplantaties hadden onvoldoende effect, baan in Schipluiden blijft dicht

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 27 februari 2018 15:12

Foto: Dennis van Schie


Een voorraad broodjes lag al klaar en bewegwijzering naar de parkeerplaats was al neergezet. Maar alle moeite ten spijt, de ijsbaan in Schipluiden kon vandaag nog niet open. Het heeft afgelopen nacht onvoldoende hard gevroren. Het ijs is niet dik genoeg.

Het is sneu voor de vrijwilligers. De mensen van ijsclub Vlietland wíllen zo graag. Ze halen al een paar dagen alles uit de kast in de strijd tegen de elementen. Er vinden zelfs ijstransplantaties plaats. "Dat hebben wij afgekeken van de Elfstedentocht in 1997", zegt secretaris Aad van Winden.

Maar helaas. In de nacht van maandag op dinsdag vroor het niet hard genoeg. De twee windschermen hebben wél geholpen: de baan eromheen ligt dicht. Al blijft de wind met name in het middenterrein bij de lichtmasten spelbreker.

Vanmorgen lag de site van IJsclub Vlietland er even uit, dus de mededeling dat de baan vandaag dicht is, kwam niet bij iedereen aan. Een tiental ouders met kinderen stond daarom vanmorgen voor niets bij de baan. Zij hebben warme koffie en een lekkere koek gekregen. Een aantal mensen reed door naar De Lier, waar de baan voor de derde dag op rij open is. Morgen beter...


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS