Archief

In hoger beroep tien weken cel geëist voor inbraak bij Filmclub

De officier van justitie heeft in het hoger beroep rond de inbraak bij Filmclub De Lier een celstraf van tien weken geëist tegen een 28-jarige Hagenaar. Een 38-jarige plaatsgenoot zou, conform de uitspraak van de rechtbank, 120 uur taakstraf moeten uitvoeren.

Tijdens die bewuste nacht van maandag op dinsdag in oktober 2016 zouden de verdachten met boten naar de achterzijde van het bedrijf zijn gevaren. Daar werd een raam geforceerd. Binnen werd een geldbedrag van ongeveer 900 euro meegenomen. Uiteindelijk leidde sporenonderzoek enkele uren later naar een woning aan de Anjer waar de twee - samen met een toen 24-jarige Lierenaar - werden aangehouden. De mannen hadden natte kleding aan.

De politie had de zaak in onderzoek, maar enkele maanden later liet het Openbaar Ministerie weten dat er te weinig bewijs was gevonden dat de verdachten wettig en overtuigend met de inbraak in verband brengt. Peter Vermeer, eigenaar van de Filmclub aan de Kijckerweg, liet het er niet bij zitten. Hij begon een rechtszaak en haalde zijn gelijk: er moest alsnog aanvullend onderzoek worden gedaan.

Dat leidde in augustus vorig jaar tot een veroordeling van de twee tot 120 uur werkstraf. De mannen gingen echter in hoger beroep.

Het hof doet op vrijdag 19 april uitspraak in de zaak.

Categorieen:
De Lier 112