Archief
De Maasdijkse vriendinnen die het record vestigden -Archief Fred van der Ende

De Maasdijkse vriendinnen die het record vestigden -Archief Fred van der Ende

In 2018 aanzienlijk minder Westlandse records geboekt

Er zijn in het afgelopen jaar 26 Westlandse records gevestigd, geƫvenaard of scherper gesteld. Dat betekent een forse daling ten opzichte van 2017, want in dat jaar kon het recordaantal van 60 worden genoteerd. Het ging in 2018 om 16 atletiekrecords, 6 schaatsrecords en 4 records in de categorie Diversen, te weten op het gebied van puzzelen, langste ontbijttafel, langste schilderij en beklimmingen Maeslantkering.

Schaatsster Jutta Leerdam uit 's-Gravenzande was goed voor zes verbeteringen en haar plaatsgenoot Marco Bronswijk (atletiek) schreef er vijf op zijn naam. De Honselersdijkse atleet Leo Olsthoorn tekende in zijn nieuwe leeftijdscategorie (mannen 55-plus) voor drie Westlandse records.

Er werden in 2018 ook vier 'bijzondere' records gevestigd. Zo stond in 's-Gravenzande de langste ontbijttafel van Westland (Straatontbijt door Festiviteiten Fabriek met 207 eters) en werd met 30 meter het langste schilderij gemaakt. De Maasdijkse vriendinnen Fiory van der Ende, Joyce Hofland, Marisca Voskamp en Marlies van der Lely waren met 1.34.05 de snelste makers van een legpuzzel van 1.000 stukjes. Ben Vermeer ging binnen 24 uur 700 keer de Maeslantkering-heuvel op.

Alle records zijn te zien op de website: www.westlandse-records.nl