Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In 2018 meer autobranden dan jaar eerder

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 5 januari 2019 16:07

Foto: Tom van Bemmel


De brandweer moest in 2018 in onze regio 38 keer uitrukken voor autobranden, een jaar eerder was dat 20 keer. Dat blijkt uit cijfers van Alarmeringen.nl, dat bijhoudt wanneer en waarvoor hulpdiensten uitrukken.

De cijfers voor onze regio zijn in lijn met de ontwikkeling die ook landelijk te zien is. In heel Nederland waren over heel 2018 5574 meldingen van autobrand, tegenover de 4524 meldingen in 2017.

Wateringen en Maassluis waren in onze regio negatieve uitschieters. In beide plaatsen stonden acht auto's in brand (in 2017 was dat er in Wateringen maar 1 en in Maassluis 2). In Maasdijk hielden de pyromanen zich afgelopen jaar met slechts 1 brand op de vlakte. Een jaar eerder ging het daar om 6 autobranden.


Incidenten die regiogenoten zich mogelijk nog wel kunnen herinneren, zijn de twee auto's die door brand werden verwoest in de Jacob Catsstraat in Maasluis op 19 november. Op 25 juli brandde een auto uit bij het BP-tankstation aan de Wippolderlaan in Wateringen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS