Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In eerste seizoen 346 schepen door Monstersche Sluis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 4 november 2019 10:37


In het eerste volledige seizoen sinds de opening zijn er 346 schepen door de Monstersche Sluis gevaren. Daarmee voorziet de sluis in het historisch centrum van Maassluis in grote behoefte, zo zegt de stichting Monstersche Sluis.

Het seizoen loopt van april tot en met half oktober. De sluisdeuren worden - alleen in het weekend - bediend door vrijwillige sluiswachters. Zij zijn overigens ook verantwoordelijk voor de Lijndraaiersbrug en de Wagenbrug. Deze gingen open voor respectievelijk 346 en 307 schepen.

Inmiddels worden nieuwe vrijwillige sluiswachters opgeleid voor onder andere hun marifoon- en vaarbewijsexamen. Stichtingsvoorzitter Bert de Reuver kreeg onlangs een bedrag van 550 euro uitgereikt door de Maassluise breiclub. Dit geld zal hoofdzakelijk besteed worden aan de opleiding van de sluiswachters en het kopen van werkmateriaal.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS