Archief

In Gardien Tot Tien: Alex Ploeg in WestlandTheater De Naald en Westlandse tuinbouw in India

In Gardien Tot Tien vertelde cabaretier Alex Ploeg meer over zijn theatervoorstelling waar hij komende vrijdag mee op de planken staat in WestlandTheater De Naald. Eric Egberts van Dutch Greenhouse Delta legde het idee achter een tuinbouwexpertisecentrum in India uit.

Cabaretier Alex Ploeg nodigt vrijgezelle Westlanders uit bij theatervoorstelling in De Naald

Deze vrijdag staat cabaretier Alex Ploeg met zijn theatervoorstelling 'Ultimatum' in WestlandTheater De Naald. Vanochtend vertelde hij in een notendop wat het publiek te wachten staat. Hij legde uit dat de voorstelling gaat om het dealen met jezelf en de wereld, een theaterstuk gebaseerd op een periode in zijn studententijd. Een voorstelling met een boodschap dus, maar aan humor ontbreekt het de cabaretier zeker niet. Op de vraag wat hij na zijn theatertour nog wil bereiken grapt hij het wel leuk te vinden om eens een vriendin te krijgen. Daarop doet hij een oproep aan alle vrijgezellen in Westland en nodigt hij hen graag uit om hem na afloop van de voorstelling op te zoeken in de foyer.



Westlandse tuinbouwkennis naar tuinbouwexpertisecentrum in India

Dutch Greenhouse Delta gaat een tuinbouwexpertisecentrum opzetten in India. Eric Egberts van Dutch Greenhouse Delta legde vanochtend uit dat dit idee vanuit India zelf komt en vertelde zich onder andere te willen richten op de voedselveiligheid. Denk hierbij aan het produceren van voedsel dat je direct kunt opeten en het koelhouden van de transport.



Fiets je erwtensoep bij elkaar tijdens nieuwe editie 'snertfietsen' deze zaterdag

Afgelopen weekend kon je alle ingrediƫnten voor een heerlijke erwtensoep bij elkaar fietsen van lokale aanbieders in Westland. Vanochtend vertelde 'voorfietser' Marja van den Ende enthousiast dat er een 'lekkere tegenwind' stond tijdens de fietstocht, en dat er aanstaande zaterdag weer een editie 'snertfietsen' plaatsvindt. Tussen het fietsen door krijg je ook nog een kijkje in de keuken bij Slagerij Zwaard en na afloop kom je onder het genot van een kopje erwtensoep te weten waar de spliterwten vandaan komen.



Stefan van Eijk praat je bij over het afgelopen sportweekend

Het weekend is weer voorbijgevlogen, maar gelukkig hebben we nog een aantal sportprestaties om op terug te kijken en waar we zeker trots op kunnen zijn. Zo heeft shorttrackster Lara van Ruijven zilver behaald op de 500 meter in Kazachstan, en hebben de rugbyers van The Hookers met 50-0 gewonnen van RC Delft. Sportverslaggever Stefan van Eijk praatte ons vanochtend even bij over het afgelopen sportweekend.



Poll

Het centrum van 's-Gravenzande wordt zeer waarschijnlijk tijdens de jaarwisseling een vuurwerkvrije zone. Goed idee?