Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In Gardien Tot Tien: BraDeLier in gevaar en één miljoen voor armoede

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: woensdag 9 januari 2019 11:16


In Gardien Tot Tien vertelde Kimberley Jacobs van Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken meer over de armoedeprojecten waar het fonds 1 miljoen euro voor beschikbaar stelt. Voorzitter Piet Voskamp van het Oranje Comité De Lier ziet geen reden om de Lierse BraDeLier in te korten naar vier dagen.

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor armoedeprojecten
Kimberley Jacobs van Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken vertelde vanochtend geschrokken te zijn van het percentage kinderen dat in armoede leeft. Het fonds heeft daarom 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor organisaties die zich richten op het verminderen en voorkomen van armoede onder kinderen en jongeren. Organisaties kunnen nog tot en met 31 januari een aanvraag indienen. Dat kan eigenlijk altijd via de normale aanvraagprocedure, maar anders aan deze keer is dat cofinanciering nu niet nodig is. Het fonds is juist bereid om de projecten voor een periode van maximaal vier jaar te financieren. ‘Vaak merken we toch dat het een tijdje nodig heeft voordat het opgestart is en gaat draaien,’ aldus Kimberley Jacobs.


Piet Voskamp (Oranje Comité De Lier) ziet geen reden om feestweek BraDeLier in te korten
Feestweek de BraDeLier mag in plaats van vijf, dit jaar slechts vier dagen duren volgens de nieuwe evenementenkalender van 2019, die de gemeenteraad van Westland in december heeft vastgesteld. Voorzitter Piet Voskamp van het Oranje Comité De Lier laat het hier niet bij zitten en heeft een brief gestuurd naar de gemeenteraad waarin hij eist om een verklaring. Vanochtend liet hij weten geen enkele reden te zien om de feestweek in te korten naar vier dagen. ‘Wij gaan er vanuit dat het gewoon bij vijf dagen blijft,’ aldus Voskamp.


Workshop ‘haiku’ gedichten schrijven in Wateringse Hofboederij aanstaande zondag
Aanstaande zondag organiseert de Culturele Raad in samenwerking met Schrijvers tussen de Kassen een workshop ‘haiku’ gedichten schrijven in de Wateringse Hofboederij. De workshop wordt gehouden in het kader van de JAPAN! maand die de Culture Raad heeft georganiseerd. Organisator Eric Borggreve legde vanochtend uit dat een ‘haiku’ een drieregelig gedicht is en dat er ook nog rekening wordt gehouden met het aantal lettergrepen per regel.


Rockacademie weet grote zaal vol te krijgen met 'Forever 27' in WestlandTheater De Naald

De achtkoppige band Rockacademie stond eigenlijk voor in de kleine zaal van WestlandTheater De Naald ingepland, maar vanwege de grote belangstelling zijn ze verplaatst naar de grote zaal. Met 'Forever 27' brengen ze vanavond een eerbetoon aan alle invloedrijke muzikanten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden, en dat in een uitverkochte zaal. Wees niet getreurd, Kate van Elswijk vertelde vanochtend waar nog wel kaarten voor verkrijgbaar zijn.


Poll
Het voortbestaan van Rondje Poeldijk en de Lierse BraDeLier is in gevaar, zeggen de organisaties. Volgens de Evenementennota wordt de maximale duur van deze feestweken ingekort tot vier dagen. Wat vind jij?


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS