Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In Gardien Tot Tien: heftig ongeluk N220 bij Maasdijk en ‘vegan’ zijn gezond?

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: donderdag 1 november 2018 10:41


In Gardien Tot Tien schoof onze verslaggever Fred van der Ende aan in de studio om meer te vertellen over een heftig ongeluk bij de N220 in Maasdijk. In het kader van Wereld Veganisme Dag vroegen wij ons af of ‘vegan’ zijn eigenlijk wel zo gezond is. Diëtiste Priscilla wist vanochtend deze prangende vraag te beantwoorden.

Verslaggever Fred van der Ende vertelt meer over heftig ongeluk in Maasdijk (N220)
Tijdens ‘Gardien Tot Tien’ kwam het nieuws binnen van een heftig ongeluk bij de Oranjesluis. Onze verslaggever Fred van der Ende schoof al snel aan in de studio en wist ons te vertellen dat het om een flinke botsing tussen drie personenauto’s ging. Een bestelwagen botste tegen een ander voertuig, die daardoor de andere rijbaan op vloog en vervolgens een jeep frontaal raakte. De bestelwagen rolde de dijk af en belandde nog net niet in het water. Twee slachtoffers zijn zonder sirenes naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval zorgde voor een flinke file, waar onder andere onze nieuwslezer zich in begaf.

Wereld Veganisme Dag: is een veganistisch eetpatroon wel gezond? Diëtiste Priscilla vertelt
Vandaag is het ‘Wereld Veganisme Dag’ en daarom is het een goed moment om hier wat aandacht aan te besteden. Veganisten laten niet alleen de ‘dode dieren’ oftewel vlees en vis links liggen, maar ook dierlijke producten als zuivel, gelatine en andere producten waarin ingrediënten van dierlijke bronnen zijn verwerkt. Maar is dit eigenlijk wel gezond? Diëtiste Priscilla van diëtistenpraktijk Silla in Monster vertelde vanochtend dat een veganistisch eetpatroon juist voor gezondheidsvoordelen kan zorgen, mits je voldoende gevarieerd eet. Go vegan!

Tuinbeelden van Zimbabwe te zien in tentoonstelling Den Hoorn dit weekend
Vanaf vrijdagavond tot aanstaande zondag zijn er maar liefst 70 tuinbeelden te bewonderen en te koop bij Spirits in Stone in Den Hoorn. De stenen beelden zijn met de hand gemaakt, en dat maakt elk beeld uniek. Brenda Kooy van Spirits in Stone vertelde vanochtend de maatschappelijke gedachte achter de beelden, die helemaal uit Zimbabwe over zijn gevaren. Doordat het nu eerder donker wordt, zijn de beelden ook in het verlicht te bewonderen.

Sophie van Vitis Welzijn heeft weer drie vrijwilligersvacatures voor je klaarstaan
Dit keer staat er onder andere een vrijwilligersvacature open bij Vitis Welzijn zelf. Je kunt je namelijk als vrijwilliger aansluiten bij de groep coaches. De bedoeling is dat je andere vrijwilligers een steuntje in de rug geeft en op weg helpt tijdens bepaald vrijwilligerswerk. Voor meer informatie kun je dus bij Vitis Welzijn terecht.

Kom knotwilgen snoeien tijdens de Natuurwerkdag aanstaande zaterdag
Het is weer donderdag en dat betekent niet alleen dat het weekend bijna daar is, maar ook dat De Schakel Midden-Delfland vandaag op de deurmat ligt. Gemma vertelde vanochtend wat er deze week zoal in staat, waaronder de Natuurwerkdag van aanstaande zaterdag. Die dag begint een groep vrijwilligers aan het snoeien van knotwilgen – ook niet onbelangrijk om te onderhouden meent Gemma – en wordt er in de middag erwtensoep geserveerd.

Voorstelling The Mountaintop komende zondag in Theater Koningshof Maassluis
Vanochtend deelde Marjan de Groot dat de voorstelling Homme Fatale van Sven Ratzke van vanavond is geannuleerd. Wel staat er een boeiende voorstelling op het programma van zondag. Het toneelstuk The Mountaintop gaat in op het leven van Martin Luther King vlak voor zijn dood, volgens Marjan een ode aan het thema vrede en vrijheid.


Poll
Het is vandaag 'Wereld Veganisme Dag'. Veganisten eten geen vlees en vis en daarnaast ook geen dierlijke producten als melk en eieren. Iets voor jou?


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS