Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In Gardien Tot Tien: Heleen Verduijn over trekvogels en overval in scene gezet

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: dinsdag 9 oktober 2018 12:10


In Gardien Tot Tien vertelde Marco van den Boogerd van brandweerkazerne Schipluiden over de in scenario gezette overval met gewapende explosieven aan de Keenenburg in Schipluiden. Heleen Verduijn wist ons te vertellen dat trekvogels wel 4.000 tot 12.000 kilometer afleggen naar Afrika.

Overval met gewapende explosieven in scene gezet
Op de eerste dag van de Week van de Veiligheid werd gelijk al groots uitgepakt. In het kader van deze week werd gisterenavond een overval in scene gezet ter oefening. Marco van den Boogerd van de brandweerkazerne in Schipluiden vertelde vanochtend hoe de ‘overval’ verliep en noemde het een hoogtepuntje voor de kazerne in Schipluiden. Een overval met gewapende explosieven, het opblazen van een kluis en een gecrashte vluchtauto. Net echt dus. Brandweer Haaglanden en de politie werkten samen om de vele ‘slachtoffers’ uit het pand te halen.

Heleen Verduijn weet veel over trekvogels
Sinds vorige week bellen we wekelijks even met Heleen Verduijn, groot natuurliefhebber en tevens onze boswachter aan huis. Ze weet ons iedere dinsdag een hoop over de natuur en zijn omgeving te vertellen. Vanochtend vertelde ze dat trekvogels wel een afstand van 4.000 tot 12.000 kilometer afleggen naar Afrika. Daar blijven ze overwinteren om vervolgens in het voorjaar weer die lange afstand te overbruggen. Heleen vindt het fascinerend hoe de vogels weten wanneer ze kunnen vertrekken en vertelde dat het iets te maken heeft met het aardmagnetisch veld. De trekvogels zijn nu in ieder geval nog in eigen regio te bewonderen, waaronder bij natuurgebied De Banken in ’s-Gravenzande. Volgens Heleen een goede reden om een frisse neus te halen.


Nieuwe reeks Kenniscafé Recreatie & Toerisme van start
Vanaf vandaag gaat er een nieuwe reeks van het Kenniscafé Recreatie & Toerisme van start. Het thema van vanavond is vloggen voor recreatieve bedrijven uit de regio. Dagvoorzitter Arie van der Ende legde vanochtend uit dat de verbinding tussen ondernemers met de toeristische en recreatieve sector centraal staat. Volgens hem gaat het Kenniscafé uiteindelijk om elkaar te ontmoeten en zo een netwerk op te bouwen.


Poll
Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil de jaarlijkse lintjesregen op een locatie waar alle genodigden in dezelfde ruimte passen. Burgemeester Van Ardenne houdt vooralsnog vast aan het gemeentehuis, waar dat niet kan. Wat vind jij?


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS