Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In Gardien Tot Tien: lekkende Olympiahal en wat is een Slamdam?

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: dinsdag 6 november 2018 10:34


In Gardien Tot Tien vertelde Marcel ’t Hart, fractievoorzitter van CDA Maassluis, meer over de lekkage in het dak van de Olympiahal in Maassluis en de plannen voor een nieuwe sporthal. Anna van den Hadelkamp legde uit wat een Slamdam is.

Marcel ’t Hart (CDA Maassluis) wil actie zien in voorbereidingen voor nieuwe Olympiahal in 2023
Gisteren kwam naar buiten dat diverse scholen en sportverenigingen geen gebruik konden maken van de Olympiahal in Maassluis vanwege wateroverlast, veroorzaakt door een lekkage in het dak. Marcel ’t Hart, fractievoorzitter van CDA Maassluis, vraagt zich af hoe lang de sporthal nog meegaat. Vanochtend vertelde hij zo snel mogelijk voorbereidingen te willen treffen voor een nieuwe sporthal in 2023. Inmiddels is het dak (als het goed is) weer gerepareerd. Het is nog niet duidelijk wanneer alle scholen en sportverenigingen weer terecht kunnen in het gebouw.


Anna van den Hadelkamp legt uit wat een Slamdam is
Afgelopen zaterdag werd tijdens een demonstratiemiddag door de Lierse brandweer ook de Slamdam gedemonstreerd. Anna van den Hadelkamp legde vanochtend uit wat een Slamdam is en vertelde dat het een manier is om water te bestrijden met het overstromende water, in plaats van met zandzakken. De Slamdam richt zich op dit moment vooral op de waterschappen, maar is ook aantrekkelijk voor de brandweer. Particulieren kunnen een kleinere variant aanschaffen voor 350 euro.


Heleen Verduijn over het schoonmaken van nestkastjes voor de mezen
Zoals iedere dinsdag schoof onze huis-boswachter Heleen Verduijn vanochtend weer bij ons aan in de studio. Heleen is van alle markten thuis en had een natuurlijke tip voor de verkoudheid van presentator Jim. Daarnaast vertelde ze dat het tijd is om de nestkastjes eens goed schoon te maken, zodat de mezen daar binnenkort in kunnen overnachten.


Poll
Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil dat er in de gemeente een plek wordt aangewezen voor de beoefening van Calisthenics (fitness in de open lucht). Vind jij dat daar plek voor moet komen in de regio?


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS