Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In Gardien Tot Tien: Maassluise dominee over Nashville-verklaring en Heleen Verduijn maakt insectenhotel

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: dinsdag 8 januari 2019 10:52


In Gardien Tot Tien reageerde de Maassluise dominee Gerrit van Dijk op het ondertekenen van de Nashville-verklaring door diverse (oud-)voorgangers in de regio. Heleen Verduijn schoof weer bij ons aan in de studio en legde uit hoe je jezelf nuttig kunt maken voor de insecten deze wintermaanden.

Maassluise dominee Gerrit van Dijk over Nashville-verklaring: ‘deze vorm is niet meer van deze tijd’
De Nashville-verklaring, opgesteld en ondersteund door voornamelijk orthodoxe christenen, zorgde voor flink wat ophef en ging ook niet aan onze regio voorbij. Waar diverse (oud-)voorgangers in Westland hun handtekening hebben gezet onder het document, wordt die mening niet gedeeld door de Maassluise dominee Gerrit van Dijk, blijkt uit zijn Facebook-post van afgelopen zondag. Daarin schrijft hij dat het goed zou zijn om de Roze Viering Maassluis een vervolg te geven. Vanochtend vertelde hij geschrokken te zijn van de stellige manier waarop dit naar buiten is gebracht. ‘Je mag je eigen geloofshouding erop nahouden, maar je moet wel twee keer nadenken over hoe je dat uitdraagt en hoe je je eigen visie op het leven naar buiten brengt,’ aldus Van Dijk.


Heleen Verduijn vertelt hoe je een insectenhotel in elkaar flanst
Het was al even geleden, drie weken om precies te zijn, maar zoals vertrouwd schoof Heleen Verduijn vanochtend weer bij ons aan in de studio. Ze legde onder andere uit hoe je jezelf nuttig kunt maken voor de insecten. Het aantal insecten is namelijk fors afgenomen de afgelopen jaren. Volgens Heleen kunnen we daar met zijn allen iets aan doen en kan je je eigen steentje bijdragen door een insectenhotel in elkaar te flansen.


Wie wordt als held gezien in Hoek van Holland?
De genomineerden van de nieuwe award van Hoek van Holland, Hoekse Helden 2018, zijn afgelopen zondag bekendgemaakt. Corona van der Marel merkte vanochtend op dat het niet zo zeer een wedstrijd is om te laten zien ‘wie de beste is’, maar om erachter te komen wie als held wordt gezien in Hoek van Holland. Wat bijzonder aan deze award is, is dat genomineerden door de Hoekse bewoners zelf zijn uitgekozen. Er kan tot 20 januari in 15 verschillende categorieën worden gestemd door een mail te sturen naar cultuurzee@gmail.com. De uitreiking is tijdens een show op 26 januari in de Hoekstee.


Poll
De Nashville-verklaring gaat ook aan onze regio niet voorbij. Diverse (oud-)voorgangers in Westland hebben hun handtekening gezet onder het document, waarin homoseksualiteit en transgenderisme worden afgekeurd. Heb jij begrip voor de gedachtegang van de voorgangers?


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS