Archief

In Gardien Tot Tien: theatervoorstelling over anorexia en ooievaars in de regio

In Gardien Tot Tien vertelde actrice Lisse Knaapen over haar rol als Emma in de theatervoorstelling Emma wil leven, die morgen te zien is in Theater Koningshof in Maassluis. Heleen Verduijn legde vanochtend uit waarom baby's altijd gebracht worden door de ooievaar.

'Emma wil leven' in Theater Koningshof in Maassluis

Woensdag is de theatervoorstelling Emma wil leven te zien in Theater Koningshof in Maassluis. Het toneelstuk is gebaseerd op de aangrijpende documentaire van Jessica Villerius waarin te zien is dat de achttienjarige Emma zichzelf filmt in haar strijd tegen anorexia en die strijd uiteindelijk verliest. Actrice Lisse Knaapen kruipt in de rol en het hoofd van Emma, en dat was in het begin best nog even zoeken, zo vertelde ze vanochtend in een interview tijdens de uitzending. Doordat ze zich onder andere verdiept heeft in het filmmateriaal en de dagboeken van Emma, weet ze nu dat het om meer dan alleen het eten en uiterlijk gaat. "Het is eigenlijk zo makkelijk om te denken 'stop er een boterham in', of 'zeur niet zo, je bent prachtig', maar het gaat zoveel verder dan dat en dat is denk heel belangrijk dat mensen dat weten," aldus Lisse.



Heleen Verduijn vertelt waarom ooievaars de baby's 'brengen'


Presentator Jim maakte vorige week bekend in september voor het eerst vader te worden. Heleen Verduijn dacht daarom gelijk aan de ooievaar, hét symbool voor baby's, en wist te vertellen dat inmiddels ook het eerste ooievaarspaar is gesignaleerd in Westland. De ooievaars maken zich klaar om te gaan broeden op een ooievaarspaal bij Het Westerhonk. Als we onze ouders vroeger moesten geloven, werden baby's door de ooievaar gebracht. Maar waarom wordt de ooievaar eigenlijk altijd in verband gebracht met de geboorte van baby's?

Ton Luijendijk (VSP) snapt besluit van het college over ontsluiting nieuwbouwwijk De Kade niet

De Verenigde Senioren Partij houdt vanavond een spoeddebat over de ontsluiting van nieuwbouwwijk De Kade in Maassluis. De raad wil namelijk een gelijkvloerse overgang bij het stationsplein, maar uit een raadsinformatiebrief lijkt een heel ander beeld naar voren te komen. Fractievoorzitter Ton Luijendijk legde vanochtend uit dat hij tijdens het debat duidelijk wil maken dat de gekozen optie door het college van b en w geen uitzicht op verbetering biedt aan de bewoners van de nieuwe woonwijk.

Poll

De twee tomatentuinders in het gebied van Kom in de Kas Westland blijven dit jaar dicht. Het gaat om Lans Tomaten en Zwinkels Tomaten. Wegens de kans op infectie van het gewas gaan de warenhuizen niet open. Ben jij van plan om het evenement dit jaar te bezoeken?