Archief

In Gardien Tot Tien: Westland gastvrije toiletgemeente en bultrug gesignaleerd

In Gardien Tot Tien was Carlijn Willemstijn enthousiast over het feit dat Westland de tweede plek heeft behaald op de lijst van gastvrije toiletgemeenten. Heleen Verduijn heeft al drie keer op de uitkijk voor de bultrug gestaan, maar zonder succes.

Westland op tweede plek van lijst gastvrije toiletgemeenten

Gisteren werd bekend dat Westland het nog niet zo slecht doet als het gaat om het aantal publiek toegankelijke toiletten. De gemeente heeft de tweede plek van gastvrije toiletgemeenten behaald. Vanochtend vertelde een enthousiaste Carlijn Willemstijn dat ze dit niet had verwacht, maar wel heel erg blij is met het resultaat. Zij schreef een aangrijpende blog over haar ervaring met een lekkende stoma. In Gardien Tot Tien deed ze een oproep aan alle ondernemers en winkeliers om zich ook aan te melden bij de Hoge Nood app. Als het aan haar ligt staat Westland volgend jaar op de eerste plek.



Heleen Verduijn heeft de bultrug nog niet gesignaleerd

Iedere dinsdagmorgen schuift Heleen Verduijn bij ons aan om te praten over alles wat haar opvalt in de natuur. Deze week vertelt ze over de bultrug. De bultrug is al op verschillende plekken in de buurt gesignaleerd, waaronder bij de Zandmotor in Monster. Vanochtend vertelde ze dat de bultrug geen tanden heeft, maar 'baleinen'. Het doet je misschien een beetje denken aan een kam en heeft een soort zeefachtige structuur. Volgens Heleen neemt de bultrug een grote hap water waar hij vervolgens alle vissen uit filtert. Zelf is ze al meerdere keren wezen kijken, maar zonder succes.



Stijging financiƫle problemen Honselersdijk

De fractie van D66 Westland vindt het opvallend dat er in Honselersdijk een stijging is van mensen met financiƫle problemen. Vanochtend vertelde fractievoorzitter Benjamin Hofland dat dit niet overeenkomt met het economisch beeld waarin we nu verkeren. Hij wil dan ook weten of dit beeld klopt met de cijfers van het college en of er een vergelijking is met andere Westlandse dorpen.



Poll

De gemeente Westland wordt steeds vriendelijker voor mensen met hoge nood. In het afgelopen jaar zijn er liefst 33 publiek toegankelijke toiletten bijgekomen. Kan jij ze makkelijk vinden?