Archief

In Gardien Tot Tien: witte kunst en een week lang schaken

In Gardien Tot Tien vertelde kunstenaar Arnold Beugelsdijk over de ledenexpositie ALLES IS WIT die dit weekend van start gaat. Schaakkampioen Ard Dekker deed een oproep aan alle kinderen en ouders in Westland om te komen schaken.

Kunstenaar Arnold Beugelsdijk over ledenexpositie ALLES IS WIT

Vanaf vrijdagavond is de ledententoonstelling van Westlands kunstenaarscollectief WIT te zien in de Kunstgarage in Naaldwijk. Twintig beroepskunstenaars laten hun werk zien. Kunstenaar Arnold Beugelsdijk legde vanochtend het verhaal achter de naam van de expositie uit en vertelde wat ons allemaal aan kunstwerken te wachten staat. Een diverse collectie van schilderijen tot fotografie en beelden gemaakt van keramiek, marmer, kunststof en ga zo maar door. Het gaat in ieder geval alle kanten op. De expositie is elke vrijdagavond, zaterdag en zondag te zien tot en met 21 oktober.



Diverse schaaksimultaans in de regio deze week

Helaas ging de schaaksimultaan in De Lier van gisteren niet door, maar Ard Dekker vertelde vanochtend in de uitzending dat er nog meer schaaksimultaans op het programma staan. Als oud-kampioen van Schaakmat en coördinator van Schoolschaakplan Westland houdt hij zelf ook schaaksimultaans, waaronder volgende week woensdag 26 september in Bibliotheek Naaldwijk. In Gardien Tot Tien deed hij een oproep aan alle kinderen en ouders om ook een van deze dagen te komen schaken.



Iedereen welkom op Meespeeldag bij Scouting Kwintsheul

In het kader van WestlandOntmoet organiseert Scouting Kwintsheul vrijdagavond en zaterdagmiddag een meespeeldag. Iedereen is welkom om te ontdekken wat ze bij de scouting doen. Arian Voskuil vertelde vanochtend wat er op het programma staat dit weekend. Hij legde uit dat de kinderen in verschillende groepen worden verdeeld op leeftijdscategorie. Voor kinderen tot en met tien jaar vinden er bijvoorbeeld diverse landspellen plaats, waaronder speurtochten, en gaan kinderen vanaf tien jaar de zee op.



Vitis Welzijn houdt vrijwilligersmarkt in Bibliotheek 's-Gravenzande

Deze week heeft Simone van Vitis Welzijn weer genoeg vrijwilligersvacatures in de aanbieding. Een kleine greep van die vacatures hoorde je vanochtend. Vrijdagmiddag houdt Vitis Welzijn een vrijwilligersmarkt in Bibliotheek 's-Gravenzande. Tussen half twee en vier uur 's middags kun je twintig organisaties 'ontmoeten en leren kennen' en heb je de vrijwilligersvacatures dus voor het kiezen.



Gemma praat ons bij over het laatste nieuws in Midden-Delfland

De Schakel Midden-Delfland ligt vandaag weer op de deurmat. Eindredactrice Gemma praatte ons vanochtend bij over het laatste nieuws uit Midden-Delfland. Zo kregen we te horen dat Den Hoorn er een hippe kledingzaak voor vrouwen bij heeft bijgekregen.



Theater Koningshof geeft cd Spruijt en Opperman weg

Het theaterseizoen is weer in volle gang. Marjan de Groot vertelde kort maar krachtig wat het theater op dit moment aan voorstellingen in de aanbieding heeft. Boom like that! zingt aanstaande zaterdag nummers van Dire Straits en Mark Knopfler, Spruijt en Opperman volgen die zaterdag daarop met de voorstelling Zij en Ik, en Juf Roos gaat binnenkort op vakantie.



Poll

In Westland vindt van 20 tot en met 30 september 2018 WestlandOntmoet plaats. Tijdens de tweede editie worden op veel plaatsen voor nog veel meer inwoners in Westland ontmoetingen georganiseerd. Wat vind jij? Goed initiatief?