Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In het Ochtendmagazine: Crowdfunding Spruijt en Opperman loopt goed en BiebLab geopend

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: donderdag 14 september 2017 13:22


In het OchtendMagazine op WOS Radio hadden we vanmorgen onder andere aandacht voor de goedlopende crowdfundingsactie van Spruijt en Opperman. We bespraken de irritante fluittoon in Maassluis en we waren bij de opening van het BiebLab.
 
Crowdfundingsactie Spruijt en Opperman loopt goed: nog 1000 euro te gaan
Het Westlandse kleinkunst/cabaretduo Spruijt en Opperman wil graag een CD maken. Maar dat kost geld. Daarom zijn de twee, die vroeger bekend stonden als Zij en Ik, een actie begonnen. Via VoordeKunst.nl kan iedereen doneren. Als je minimaal 25 euro doneert, krijg je de CD thuis gestuurd. Bovendien verwerken ze de namen van alle donateurs in een liedje wat op de CD komt. Inmiddels heeft het duo al 7525 van de benodigde 8500 euro binnen.

  
BiebLab geopend in ’s-Gravenzande
Woensdagmiddag is in de bibliotheek van 's-Gravenzande het BiebLab geopend. Het BiebLab is een plek waar iedereen kennis kan maken met nieuwe technologie. Je vindt er de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica, software, 3D-printers en robots die je mag uitproberen en waarmee je leert werken. Onze verslaggeefster Diana de Bruin was erbij.

  
Terrassen in Westland mogen een uur langer open blijven
Goed nieuws voor Westlandse terrasklanten: de terrassen in de verschillende dorpen mogen volgend jaar een uurtje langer openblijven. In plaats van 24.00 uur, moeten de terrassen dan pas om 1.00 uur leeg zijn. Dinsdagavond is een motie van GemeenteBelang Westland met ruime meerderheid aangenomen. Horeca-ondernemer Aad Franken is blij.

 
Vernieuwd theater Koningshof krijgt 'Haagse' opening
Theater Koningshof wordt verbouwd. In de zaal komen nieuwe stoelen. De eerste voorstelling in het vernieuwde theater krijgt een 'Haags' tintje. Marjan de Groot legt uit wat er gaat gebeuren. Ook vertelt ze dat we binnenkort optredens van Pieter Jouke en Pieter Derks kunnen verwachten.

  
Fluittoon houdt Maasluizers wakker
Bewoners in de Maassluise Verdistraat klagen al sinds 2011 over een irritante fluittoon. Sommige mensen kunnen niet slapen als het geluid opdoemt. De bewoners zijn al jaren bezig om er van af te komen, maar niets helpt. Ze hebben al diverse meldingen gedaan bij Milieudienst DCMR en woningcorporatie Maasdelta, maar anno 2017 is het nog steeds niet verholpen, ondanks diverse toezeggingen van Maasdelta.

  
Wouter en Sofie hebben hun eigen vlog!
Wekelijks bellen we met Wouter en Sofie van Vitis Welzijn. Met hen bespreken we vacatures voor vrijwilligers. Sofie en Wouter gaan met hun tijd mee, want de twee enthousiaste 'vrijwilligersvacatures-makelaars' hebben tegenwoordig een eigen vlog. Klik voor de vlogs.

   
De Poldertocht komt er aan!
Op 30 september wordt voor de tiende keer de Delflands Groen Poldertocht gehouden. De tocht gaat dwars door de polder. Deze keer gaat de tocht door de Holierhoek en de Zouteveense polder. De lokale journaliste Gemma van Winden-Tetteroo weet er alles van.

 
Het regionieuws
Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.

  
Poll
De terrassen in Westland mogen voortaan een uur langer openblijven. Wat vind je daarvan?


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS