Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In het Ochtendmagazine: De tweede dag van de Week van het Werk vanuit Patijnenburg!

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: dinsdag 26 september 2017 14:54


 


In het Ochtendmagazine op WOS Radio waren we vanmorgen druk bezig met een live locatie uitzending bij Patijnenburg in het kader van de tweede dag van de Week van het Werk! Er waren veel activiteiten, waaronder workshops en styling adviezen. Onze co-host was Inge Vermeulen, directeur van Patijnenburg. Ook oud voetballer John de Wolf was aanwezig omdat hij nu actief is als ambassadeur van ouderenwerkloosheid. Een bomvolle show in het kader van werk, werk en nog eens werk!
 
De tweede dag van de Week van het Werk openen we bij Patijnenburg met Inge Vermeulen.
De tweede dag van de Week van het Werk is alweer aangebroken en vanochtend stonden we bij Patijnenburg. Je hoort de opening met Inge Vermeulen, die vandaag co-host was. En wat was het een vol programma! Van negen tot twaalf kon je bij Patijnenburg binnenlopen voor haar- kleding- of make-upadvies of om bijvoorbeeld een professionele LinkedIn-profielfoto te maken.


Inge Vermeulen legt alles uit over Patijnenburg
Tijdens de tweede dag van de Week van het Werk stonden we bij Patijnenburg, maar wat doet Patijnenburg nou precies? Directeur Inge Vermeulen legde ons uit, dat het bij Patijnenburg altijd om mensen, betaald werk en de match tussen die twee gaat. Patijnenburg biedt ook steeds meer dienstverlening aan werkgevers en ze plaatst steeds meer mensen vanuit een uitkering. Patijnenburg doet dus heel veel op het gebied van werk, en daarom is Patijnenburg ook partner van de Week van het Werk.

 
Jantien over één van de bijzondere beroepen die ze getest heeft
Voor de Week van het Werk test Jantien een aantal bijzondere beroepen. Eén van deze beroepen was exotenbestrijder. Ze moest hiervoor waternavel uit de Westlandse sloten gaan vissen... Ze legde ons alles uit over dit bijzondere beroep!
Jantien was vandaag ook aanwezig bij de workshops en overige activiteiten bij Patijnenburg. Dit is later terug te zien op WOS TV.

 
Broodjes van Toussaint vanmorgen bij Patijnenburg
Vanmorgen bij Patijnenburg was er van alles te zien en te beleven. Er waren daar ook heerlijke broodjes te eten! Deze werden gemaakt door de mensen van Toussaint Horecagroep, die vanmorgen voor Patijnenburg werkten. Patijnenburg probeert zoveel mogelijk gezonde broodjes aan te bieden, zodat de werknemers fit en vitaal de dag doorkomen.

 
Sfeerverslag van de activiteiten bij Patijnenburg door verslaggeefster Diana de Bruijn
Onze verslaggeefster Diana de Bruijn was vanmorgen ook bij Patijnenburg. Zij heeft een kort sfeerverslagje gemaakt van alle activiteiten die te doen waren vanmorgen!

 
Inge Vermeulen over haar eerste baantje
Nu is ze directeur van Patijnenburg, maar zo is ze zeker niet begonnen vroeger. Voor haar allereerste baantje was ze namelijk bloemjuf. We bespraken haar loopbaan en we hadden het ook over hoe je nou kan groeien in je carriere. Het toverwoord is netwerken. Tot slot hadden we het ook nog over solliciteren: wat moet je nou wel doen en wat nou vooral niet?

 
Match van de Dag: Saïd is gekoppeld aan Waalpartners
Monique, accountmanager van Patijnenburg, liep vanmorgen in Patijnenburg rond met een enorme taart. Waarom? Om de Match van de Dag te vieren!
Monique gaat vaak op bezoek bij bedrijven om te kijken of daar werkplekken mogelijk zijn voor werkzoekenden. Deze keer is dat gelukt bij Waalpartners in Naaldwijk. Zij hebben sinds kort Saïd als nieuwe werknemer erbij.

 
Edwin Zuidgeest over zijn beroep als accountmanager bij Patijnenburg
Vanmorgen bij ons aangeschoven: Edwin Zuidgeest. Edwin Zuidgeest is momenteel accountmanager bij Patijnenburg en hij vertelde ons wat dat precies inhoudt. Edwin heeft vroeger bij WOS Media gewerkt en hij heeft een opleiding gedaan die niet per definitie aansluit op het werk dat hij nu doet. Een perfect voorbeeld dat je moet doen wat je zelf leuk vindt, want er is altijd wel een weg!

 
Piet van der Valk over Westland Ontmoet
Vanmorgen bij ons aangeschoven tijdens de live uitzending vanuit Patijnenburg: Piet van der Valk, één van de initiatiefnemers van Westland Ontmoet. Westland Ontmoet is een bijzonder, nieuw fenomeen wat enigzins gelijk valt met de Week van het Werk en Burendag. Het doel van Westland Ontmoet is zoveel mogelijk ontmoetingen in het Westland tot stand te brengen tussen verschillende groepen.

 
Oud voetballer John de Wolf over ouderenwerkloosheid
Vanmorgen hadden we bij Patijnenburg wel een hele speciale gast, namelijk oud-voetballer John de Wolf. Hij was vroeger prof bij Feyenoord, maar tegenwoordig is hij ambassadeur van ouderenwerkloosheid. Er is al veel gebeurd in de anderhalf jaar tijd dat hij ambassadeur is in de ouderenwerkloosheid. Steeds meer werkgevers gaan inzien, dat ook 50-plussers nog prima werknemers zijn. John maakt zich nog steeds sterk voor alle 50-plussers die nog geen baan hebben, terwijl ze dat wel graag zouden willen.

 
Diana op pad bij de haarstylisten over waarom goede uiterlijke verzorging belangrijk is bij een sollicitatiegesprek
Vanmorgen was bij Patijnenburg in het kader van de Week van het Werk van alles te doen. Zo kon je ook advies krijgen over hoe je je haar moet dragen bij een sollicitatie. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging op pad bij de haarstylisten om te vragen waarom het nou zo belangrijk is dat je er netjes uitziet tijdens een sollicitatiegesprek.

 
Tijdens live uitzending op de radio een baan vinden bij Patijnenburg
Vanmorgen tijdens de locatie-uitzending vanuit Patijnenburg hadden we het over de openstaande vacatures bij Patijnenburg. Eén daarvan was administratief medewerker. Nou was er toevallig iemand die graag inging op deze vacature, en dat graag even wou vermelden op de radio. Haar naam was Kaoutar Fakhir. Haar opleiding en werkervaring sloten aan op de vacature en ze kwam gelijk live op de radio in gesprek met Inge Vermeulen! Wie weet heeft Kauotar dankzij ons nu wel een nieuwe baan.

 
Verslaggeefster Diana de Bruijn leerde alles over de perfecte zakelijke profielfoto
Het was vanmorgen bij Patijnenburg mogelijk om een zakelijke profielfoto te laten maken voor bijvoorbeeld LinkedIn of voor op je CV. Maar waarom is een foto zo belangrijk? Verslaggeefster Diana de Bruijn had het erover met fotograaf Rolf van Koppen.

 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS