Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In het Ochtendmagazine: Grote boerderijbrand in Maasland en eerste editie 11Strandentocht

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: dinsdag 3 oktober 2017 11:31


In het Ochtendmagazine hadden we het vanmorgen op WOS Radio onder andere over de grote brand afgelopen avond op een boerderij in Maasland. Ook hadden we het over de Furieade in Maassluis dat morgen begint en belde we natuurlijk weer met Cor Spruijt voor het laatste politienieuws. 

Grote boerderijbrand in Maasland
Aan de Kwakelweg in Maasland woedde maandagavond een grote brand. Een hooischuur stond in de fik. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. We hadden het erover met onze eigen verslaggever Fred van der Ende en met de woordvoerder van de brandweer Mike van Velzen. WestlandOntmoet krijgt vervolg
De eerste editie van WestlandOntmoet is volgens de organisatie een groot succes geworden. Er waren de afgelopen elf dagen meer dan 130 activiteiten, hebben ruim 7.500 mensen anderen ontmoet en zijn veel nieuwe contacten gelegd. Tijdens de afsluitende bijeenkomst maandag is nagepraat en besloten ook in 2018 een WestlandOntmoet te organiseren.


Eerste editie 11Strandentocht van start
Aanstaande zaterdag gaat voor het eerst de 11Strandentocht van start. Tijdens dit wandel- en hardloop event gaan 1.111 deelnemers de uitdaging aan om een tocht van Bloemendaal naar Hoek van Holland van 60 kilometer af te leggen. Het doel van dit evenement is om geld om te halen voor de Hartstichting.


Cor Spruijt over nieuwe bedreigingen tegenover politie agenten
Het is niet altijd even makkelijk om bij te politie te werken. We belden vanmorgen met Cor Spruijt en hij vertelde ons dat er een toename te zien is bij bedreigingen en geweld tegenover politie agenten. Ook dit weekend was het weer raak. Er was een incident met een verdachte die iemand met een mes zou bedreigen. Toen de politie de man wou aanhouden gingen andere personen zich met de aanhouding bemoeien.


Morgen begint de Furieade in Maassluis
Het feestweek seizoen in het Westland hebben we al een tijdje achter ons gelaten maar in Maassluis gaat het echte feest eigelijk morgen pas beginnen. Waarom? Omdat dan de Furieade op het programma staat! We blikken alvast eventjes voorruit met voorzitter Hans de Bruin.


Grote parkeerdruk bij gemeentekantoor
De parkeerdruk in de omgeving van het nieuwe gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk is dermate toegenomen, dat de fractie van Westland Verstandig vragen aan het college van B en W heeft gesteld. Vooral in de Druivenstraat en de Mr. Jan Tuningstraat zou op ruime schaal door voornamelijk medewerkers van de gemeente overdag worden geparkeerd. Het naast het gemeentekantoor gelegen parkeerterrein is volgens WV te klein.


'Westlandse' zeehonden sterken aan in Stellendam
Zwakke of versufte zeehonden op het Westlandse en Hoekse strand gaan meestal naar Stellendam. Daar zitten er nu 32, veelal met longwormen. Een flink aantal, want er is eigenlijk maar capaciteit voor 25 dieren.


Kassenbouwers druk in Rusland
Westlandse kassenbouwers doen goede zaken in Rusland. De export van broeikassen en landbouwmachines naar het land is in de eerste helft van dit jaar flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013: van 7 naar 79 miljoen euro.


Het regionieuws
Bas Booister praat je bij over het laatste nieuws uit de regio. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Varend Corso 2018
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS