Archief

In het OchtendMagazine: Veilingklok draait voor het laatst en hoe goed rijdt de presentator van Herexamen zelf?

In het OchtendMagazine op WOS Radio besteedden we vanmorgen uitgebreid aandacht aan de veilingklok vn Floraholland. De klok draaide vanmorgen voor het laatst. Ook blikten we vooruit op Waterpop en we spraken met Herexamen-presentator Jeroen Toet, hoe goed rijdt hij zelf?

De veilingklok draait voor het laatst

De bloemistenklok op de veiling van FloraHolland draaide vanmorgen even na 6.30 uur voor de laatste keer. FloraHolland stapt over op een andere manier van verkoop. Voortaan kopen de klanten bloemen en planten digitaal in. We spraken met de manager commercie van de bloemistenveiling, Arie Bezemer. Ook bespraken we geschiedenis van de veilingklok met conservator Ton Immerzeel en natuurlijk keken we zelf voor de laatste keer mee.







Veertigste editie Waterpop wordt groot feest

De voorbereidingen zijn in volle gang: vanavond begint in het Hofpark in Wateringen Waterpop. Het festival wordt voor de veertigste keer gehouden, reden voor de organisatie om er een extra groot feest van te maken. Naast muziek, is er ook volop entertainment. Met een virtual reality bril kan je een kijkje in het verleden van Waterpop nemen.



"Rijstijl Herexamen presentator Jeroen Toet is niet goed"

Dit weekend beginnen de opnames van het nieuwe seizoen van het WOS TV programma Herexamen. In het programma doen (semi-)bekende regiogenoten opnieuw rijexamen. We spraken erover met de presentator van het programma Jeroen Toet. Als Jeroen zelf weer rij-examen zou moeten doen, verwacht hij niet te slagen: "Ik denk dat ik de afgelopen maanden heel wat Westlanders kwaad heb gemaakt met mijn rijstijl, die is nou niet echt naar behoren", zo zei Jeroen zelf op WOS Radio.



Harold de Duivenman wint prijs: zijn duiven zijn het snelst terug uit Perpignan

Harold de Duivenman was vanmorgen in een opperbeste stemming, want een aantal van zijn duiven is in de prijzen gevallen. De duiven die vorige week vrijdag in Perpignan in Zuid-Frankrijk gelost werden, zaten zaterdagmorgen weer in hun hok in de tuin van Harold. Daarmee waren zijn duiven de snelste duiven van het Westland. Harold is uiteraard trots.



Strengere alcoholcontroles bij Bradelier

Het Oranje Comité in De Lier heeft een pakket maatregelen genomen om extreem drankgebruik onder jonge, veelal minderjarige meisjes te beteugelen. Deze week nog ging het tijdens de feestweek drie keer mis met jongeren die veel te veel hadden gedronken. Het klinkt bijna te logisch voor woorden: een drankje met alcohol tijdens een van de zomerfeesten. Maar door vooraf thuis flink in te drinken, de zogeheten groepsdruk en het meenemen van sterke drank, loopt het al snel uit de hand. De gemeente publiceerde aan het begin van de zomer ook al strengere gedragsregels. Buiten de evenemententerrein is het nuttigen van drank niet meer toegestaan.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Het wordt steeds drukker op fietspaden. Er gaan stemmen op om langs fietspaden borden te plaatsen, om zo het rijgedrag van fietsters aan te passen. Vind je dat een goed idee?