Archief

In het OchtendMagazine: Westlandse Aardbei is OK en 12 miljoenste bezoeker Boetzelaer

In het OchtendMagazine op WOS Radio hadden we het vanmorgen met Sandra Huysman van de Westlandse Aardbei over het nieuwtje dat aardbeien zes keer giftiger zouden zijn dan ander fruit en spraken we met Arja van Meekeren over het ontvangen van de WestlandStek.

'Niks mis met onze aardbeien' - Westlandse Aardbei

"Onze aardbeien kunnen met een gerust hart worden gegeten." Zo reageren Jaco en Sandra Huysman van de Westlandse Aardbei op alarmerende berichtgeving zaterdag in landelijke media. 'Aardbeien zes keer giftiger dan ander fruit door 'cocktaileffect', meldt dagblad Trouw en in navolging daarvan onder meer ook de NOS. Sandra Huysman vertelde ons vanmorgen dat de Westlandse aardbeien met een gerust hart gegeten kunnen worden, met name omdat ze aardbeien binnen worden gekweekt.



Sem is de 12 miljoenste bezoeker van De Boetzelaer

Zwembad De Boetzelaer in Monster verwelkomde zondag de 12 miljoenste bezoeker. Rond 11.30 uur meldde Sem Alebregtse zich bij de kassa, waarmee de mijlpaal gehaald werd.

De Boetzelaer bestaat 42 jaar. Helemaal in het begin, op 16 juni 1975, was huidig directeur Peter Wielaart er ook al bij. Met mascotte Paco ontving hij de gelukkige bezoeker. Sem kreeg een bos bloemen en een gratis jaarkaart. Directeur Peter Wilaart vertelde ons er meer over.



WestlandStek dit weekend drie maal uitgereikt, onder andere aan Arja van Meekeren

Dit weekend zijn er drie WestlandStekken uitgereikt door wethouder Marga de Goeij. Zaterdag ging de onderscheiding naar Arja Bentvelzen-van Meekeren in De Lier, zondag kregen Toos van Dijk en Aad Bol in Naaldwijk de erespeld.

Arja van Meekeren kreeg de WestlandStek ter gelegenheid van haar afscheid als voorzitter van de organisatie van de Kinderkleding- en Speelgoedbeurs in De Lier. Zij heeft gedurende 25 jaar leiding gegeven aan een grote groep vrijwilligers en in die periode is de organisatie gegroeid en geprofessionaliseerd. Arja vertelde ons hoe zij de WestlandStek in ontvangst nam afgelopen weekend.



Stefan van Eijk praat je bij over het afgelopen sportweekend

Elke maandag praat Stefan van Eijk je bij over het afgelopen sportweekend.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.