Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In juni duidelijkheid over Jagershuis

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 17 april 2019 12:55


Deze zomer wordt het duidelijk wat er gaat gebeuren met het Jagershuis in Hoek van Holland. Het is nu wachten op het advies van de welstandcommissie over een eventuele monumentale status. Dit advies wordt 8 mei verwacht. Begin juni wordt dit advies besproken met de gebiedscommissie van Hoek van Holland en eind juni wordt er door de gemeenteraad een definitief besluit genomen.

Het Jagershuis in Hoek van Holland kan een gemeentelijk monument worden óf het kan een locatie voor nieuwbouw worden. "Het kan beide kanten op", aldus wethouder Kurvers van de gemeente Rotterdam. De locatie Badweg 1 wordt niet opgenomen in het bestemmingsplan dat 16 mei in de gemeenteraad wordt besproken, omdat het complex voorlopig een monumentale status heeft gekregen.


De Rotterdamse commissie bouwen, wonen en buitenruimte heeft woensdag commentaar gegeven op het bestemmingsplan Hoek van Holland Zuidwest. De sloop van het Jagershuis en de ontwikkeling van appartementen op die plek zou in eerste instantie worden opgenomen in het plan, totdat meerdere instanties aanvraag deden voor een gemeentelijke monumentale status.

Tijdens de vergadering werd het woord gevoerd door advocaat Jurgen Geelhoed, belangenbehartiger voor de exploitanten van het Jagershuis. Hij wilde duidelijk maken dat de eigenaren het met de wethouder willen hebben over een oplossing, zoals het verplaatsen of wijzigen van het bouwplan. Eigenaren van het Jagershuis zijn namelijk al twintig jaar bezig met plannen voor de verkoop en balen van de nieuwe vertraging.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS