In korfbal eerste winst Valto; Ondo en Maassluis blijven ongeslagen

Nadat de Lierse korfbalclub Valto zaterdagmiddag de eerste overwinning in de lopende zaalcompetitie had geboekt, bleven het 's-Gravenzandse Ondo en ckc Maassluis opnieuw ongeslagen in hun competities in de tweede klasse. Ondo was al 'los' in groep I en Maassluis klopte nu medekoploper Vitesse Barendrecht in F.

Met name de uitwedstrijd van Maassluis was een thriller. Nadat het volslagen gelijk op was gegaan in de aanvangsperiode liep Vitesse uit naar 10-7. Direct na de rust (10-8) trok Maassluis de stand gelijk (10-10). Vervolgens nam Vitesse duidelijk afstand en kwam de thuisploeg op 15-10.

Maassluis knokte zich echter terug en kwam zowaar op voorsprong: 18-19. Vervolgens werd het 18-20, 19-20 en de eindstand 19-21. Hierdoor staat Maassluis alleen aan de leiding in F.

Ondo had een stroeve start. Na 11 minuten stonden de 's-Gravenzanders achter, met 1-3. Maar toen kwam de Ondo-trein goed op gang en werden de bezoekers op alle fronten overklast. Bij de rust stond het al 18-8.

Na de pauze had Ondo een mindere fase, waardoor Atlas op een gegeven moment terugkwam tot 25-19. Vervolgens konden de 's-Gravenzanders nog een eindsprint inzetten om uit te komen op 29-20 bij het eindsignaal. Topscoorder was Robbert van Essen bij wie het negen keer raak was.