Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In Maassluis bepalen burgers mee waar snelheidsmetingen plaatsvinden

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 9 mei 2019 13:08


In Maassluis kunnen inwoners sinds kort meebepalen waar de gemeente snelheidsmetingen moet houden. Daarmee wordt invulling gegeven aan de CDA-motie uit november vorig jaar, die daartoe oproept. Op deze manier kan worden bekeken of er op sommige plaatsen echt zo hard wordt gereden als omwonenden denken. Blijkt uit die metingen dat er inderdaad vaak te hard gereden wordt, dan kan de politie worden gevraagd op die plek te flitsen.

Het college van burgemeester en wethouders in Maassluis heeft vorig jaar besloten om twee mobiele snelheidsmeters aan te schaffen. Deze zijn ingebouwd in elektronische panelen. Behalve dat ze de gereden snelheid kunnen tonen aan de bestuurder van een voertuig, slaan ze ook gegevens op over de gereden snelheid en over aantallen voertuigen. Op die manier kan gemakkelijker worden bepaald of er daadwerkelijk een structureel probleem is met hardrijders.

De panelen kunnen ingesteld worden om alle maximumsnelheden die binnen een bebouwde kom kunnen gelden te tonen en de metingen worden in beide richtingen gedaan en dus niet alleen de kant waar het paneel naartoe staat gericht. Ook kan het paneel dichtgeklapt worden, zodat er 'verborgen' metingen gedaan kunnen worden. Op dit moment zijn er panelen op de Julianalaan en de Noordvliet (NZ). Later gaan ze onder andere naar de Deltaweg, Noorddijk en Merellaan.

Eerste resultaten
In juli 2018 zijn de panelen voor het eerst geplaatst om mee te testen. Daaruit kwamen nog geen schokkende snelheden naar voren. Naar aanleiding van het dodelijke ongeval op de Industrieweg in september vorig jaar is een van de panelen direct daarnaartoe verplaatst. Uit de gegevens blijkt dat de snelheden op die weg wel wat aan de hoge kant zijn. Toch ziet het college niet meteen aanleiding om snelheidsverlagende maatregelen te nemen. Over de gegevens die uit de metingen komen, wordt regelmatig gesproken met de politie. Samen wordt dan bekeken of er aanvullende maatregelen nodig zijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS