Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In oktober verkeer op Kruisbroekweg onder de loep

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 11 juli 2019 13:13

Foto: Google Streetview


De gemeente Westland gaat in oktober verkeersmetingen uitvoeren op de Kruisbroekweg in Naaldwijk, mede om te bepalen of er nog veel doorgaand vrachtverkeer over de Kruisbroekweg rijdt. "Dat we dit pas na de vakantieperiode doen heeft te maken met het feit dat dit een betrouwbaarder beeld geeft van de dagelijkse situatie", verklaart de gemeente.

Hoewel omwonenden er anders over denken, gaat de gemeente er vanuit dat het vrachtverkeer op de Kruisbroekweg voornamelijk bestemmingsverkeer is. "Er zijn enkele gevallen bekend van chauffeurs die bewust het inrijverbod voor vrachtverkeer negeren. Maar wij hebben de indruk dat dit een zeer beperkte groep is", laat de gemeente weten.

Omdat inmiddels de Westlandroute vrijwel geheel is gerealiseerd en het kruispunt voor Royal Flora Holland is aangepast, zou het voor vrachtverkeer steeds minder aantrekkelijk zijn om door Naaldwijk te rijden. De route Galgeweg - Piet Struijkweg - Westlandroute - Veilingroute is mede daarvoor aangelegd, 

Het controleren op 'fout vrachtverkeer' op de Kruisbroekweg heeft momenteel geen prioriteit bij de politie en de gemeente heeft zelf geen mogelijkheden om te handhaven op rijdende voertuigen. 

Drempels
Bij de gemeente is ook geklaagd over geluidsoverlast door vrachtwagens die over de aangebrachte verkeersdrempels ter hoogte van de Perzikenstraat 'stuiteren'.  In reactie daarop, stelt de gemeente dat het aanbrengen van drempels tijdens de projectvoorbereiding is afgestemd met vertegenwoordigers van bewoners van de wijk Kruisbroek. De bedoeling was de overlast van te hard rijdend verkeer fysiek tegen te gaan. "Het verwijderen van deze drempels zal de snelheid alleen maar doen toenemen", zo is de overtuiging.

Een flitspaal als alternatief ziet de gemeente niet als haalbare optie. "Het plaatsen van camerasystemen wordt niet door de gemeente bepaald maar door het Openbaar Ministerie (OM). Het OM gaat hier zeer terughoudend mee om. We zijn daarom niet van plan om de drempels te verwijderen", concludeert de gemeente.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS