Archief
archief WOS

archief WOS

In Westland duurt World Cleanup Day een jaar

Het is zaterdag 'World Cleanup Day', de dag waarop in 160 landen over de hele wereld mensen naar buiten gaan om zwerfafval op te ruimen. Het 'Cleanup team Westland' pakt het groots aan: dat gaat het hele komende jaar door met afval opruimen in Westland.

Het Cleanup team Westland wil een jaar lang, samen met zoveel mogelijk Westlanders, (sport)verenigingen, instellingen en bedrijven, 1.000.000 blikjes en plastic flesjes inzamelen. Op deze manier wil de organisatie voorkomen dat dit afval in de vuilverbranding terechtkomt. Iedereen die 300 blikjes of flesjes verzamelt en inlevert, krijgt als beloning een thermosflesje cadeau.

Wethouder Leen Snijders van Milieubeleid heeft zaterdagochtend in Wateringen het startschot voor deze actie gegeven. Hij leverde daarbij de eerste 100 flesjes en blikjes in.

Projectleider Rob van Holstein laat in een reactie aan de WOS weten er alle vertrouwen in te hebben dat het streefaantal van 1.000.000 het komende jaar wordt gehaald. Bij hem hebben zich ook andere gemeenten uit Nederland gemeld die interesse hebben in deze aanpak van opruimen en recyclen.

Wie ook aan deze actie wil meedoen, kan zich aanmelden via cleanupteam.westland@gmail.com.

Overigens vinden zaterdag nog veel meer opruimacties in onze regio plaats in het kader van World Cleanup Day, onder andere in Monster, 's-Gravenzande, De Lier, Maasdijk, Maassluis en Hoek van Holland. Kijk voor alle acties op www.worldcleanupday.nl.