Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In Westland pas op de plaats bij thuishulpuren

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 17 april 2019 00:05

Foto: Wethouder Vreugdenhil spreekt en burgemeester Arends luistert


De gemeente Westland maakt een pas op de plaats met betrekking tot de zogeheten keukentafelgesprekken over thuishulpuren. Dit heeft wethouder Piet Vreugdenhil dinsdagavond toegezegd in de gemeenteraad. De opschorting geldt tot aan verdere bespreking van dit onderwerp in de eerstvolgende commissievergadering van de raad, begin mei.

Vreugdenhil maakte duidelijk dat het werken met een checklist over wat de hulpbehoevenden zelf nog kunnen doen, verplicht is. Er is sinds afgelopen zaterdag echter onrust ontstaan over de zogeheten keukentafelgesprekken naar aanleiding van een publicatie in AD Westland. Daarin stond het relaas van twee hulpbehoevenden die bij de inventarisatie 'aan de keukentafel' te horen kregen dat zij worden gekort op thuishulpuren.

Late motie
Naar aanleiding van genoemde publicatie wilden de oppositiepartijen Westland Verstandig, GBW, D66, GroenLinks en PvdA dat wethouder Vreugdenhil tot nader order stopt met de huidige werkwijze bij het inventariseren van de reƫle thuiszorguren. De desbetreffende motie was normaal gesproken te laat ingediend, maar de indieners beriepen zich op urgentie.


De coalitiepartijen - CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP - wilden het onderwerp eerst in commissieverband bespreken, op grond van meer cijfers dan de twee individuele gevallen die de krant haalden. De oppositie voelde zich echter door die meerderheid buitenspel gezet. Er werd zelfs een extra raadsvergadering op deze woensdag of donderdag verlangd om bespreking van het onderwerp af te dwingen.

Burgemeester Bouke Arends voelde zich als voorzitter van de gemeenteraad geroepen om de vergadering te schorsen voor overleg met de fractievoorzitters en de wethouder. Na afloop hiervan dreigde GBW zelfs nog met het verlaten van de vergadering. Arends wilde vervolgens zijn uiterste best doen om alle partijen in de raadzaal te houden. Wethouder Vreugdenhil kon uiteindelijk de kou uit de lucht halen door toe te zeggen dat er in de komende weken geen keukentafelgesprekken gehouden zullen worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS