Archief

Inbraak bij sportverenigingen Maassluis West

Er is ingebroken in het gebouw van hockeyvereniging Evergreen en de gedeelde kantine van wandelvereniging VTM en Jeu de Boulesvereniging Allez Tirer in Maassluis. De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. Waardevolle spullen zijn er eigenlijk niet weggenomen, maar flinke braakschade is er wel.

De panden staan op ongeveer 200 meter van elkaar af. Uit de kantine van Allez Tirer en VTM zijn slechts wat blikjes frisdrank meegenomen. Bij Evergreen werd er duidelijk gezocht naar geld, maar daar wordt al tijden alleen met de pinpas betaald, dus werden er geen contanten gevonden. Uiteindelijk heeft men een pinautomaat meegenomen.

De schade aan de gebouwen varieert van braakschade aan een raam en een deur tot een geforceerd slot bij het hek. Evergreen heeft beelden van de daders, gemaakt door de bewakingscamera. De club hoopt dat hiermee de daders kunnen worden opgepakt.

De dubbele inbraak doet denken aan de inbraken die eind 2016 bij diverse clubs in dezelfde omgeving werden gepleegd. Uiteindelijk zijn hier twee personen voor aangehouden. Destijds werd er ook bij voetbalclub MSV'71 en honkbalvereniging De Gophers ingebroken.

Categorieen:
Maassluis 112