Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Inbraakgolf teistert Maassluis, burgemeester maakt zich grote zorgen

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 22 november 2019 17:13


In Maassluis is de afgelopen weken tien keer 'succesvol' ingebroken en er zijn acht pogingen daartoe ondernomen. Burgemeester Edo Haan is vrijdagochtend bijgepraat door de politie en maakt zich grote zorgen. "Er is sprake van een verdubbeling ten opzichte van andere jaren."

Woensdag is op de kruising Scheerderij met de Ververij een mobiele camera geplaatst, nadat ook de Vertowijk door het inbrekersgilde is bezocht. De politie heeft extra manschappen op Maassluis gezet en aan vuilnismannen en medewerkers van de plantsoenendienst wordt gevraagd extra alert te zijn. "Alle ogen en oren op straat worden ingezet", laat Haan weten.

Of het hier om een inbrekersbende gaat, of dat er sprake is van eenlingen, kan de politie niet zetten. Inwoners wordt met klem verzocht bij verdachte situaties 112 te bellen, want dat gebeurt te weinig. "Geneert u zich daar niet voor, u mag dat gewoon doen", aldus de burgemeester.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS