Archief
Mohans1995 via Wikimedia CC

Mohans1995 via Wikimedia CC

Indiaas restaurant op Marktplein in 's-Gravenzande

Op de plek waar nu nog restaurant Muy Amigos zit op het Marktplein in 's-Gravenzande komt eind dit jaar een restaurant met Indiase keuken. De huidige eigenaresse Marieke van Zwet heeft na ruim een jaar een koper gevonden voor haar restaurant: Maassluizer Adelhard Stoel.

Van Zwet sluit eind oktober 'een mooie periode' af. In juni vorig jaar zette ze Muy Amigos te koop, omdat haar zakenpartner Piet Cornielje, met wie ze het restaurant sinds 2012 runde, ernstig ziek werd. "Toen hebben we besloten dat wat we samen hebben opgebouwd, samen af te sluiten." Cornielje overleed niet veel later, Van Zwet hield daarna het restaurant draaiende, in afwachting van een koper.

Die is nu dus gevonden in de persoon van Stoel, die het restaurant Spices & Flavours gaat beginnen. De van oorsprong Westlander was hiervoor handelsvertegenwoordiger voor een exportbedrijf dat bloembollen voor de professionele bloementeelt verhandelt. Iets totaal anders dus, maar over het beginnen van een restaurant zegt hij: "Het is iets dat ik altijd al heb gewild."

Voor zijn werk reisde Stoel de hele wereld over, onder meer naar India. Klanten in dat land ("nu zijn het mijn compagnons") wilden met een restaurantconcept naar Europa. Stoel greep de kans met beide handen. Hij heeft inmiddels een Indiase kok ("hij woont al twintig jaar in Nederland") aangenomen, zelf wordt Stoel gastheer.

In het restaurant kunnen zowel vegetariƫrs als vleeseters hun hart ophalen. Stoel verwacht dat het aanslaat, omdat ook in Nederland vegetarisch eten 'steeds belangrijker' wordt. "Ons doel is meerdere vestigingen te openen. Ik denk dat dat mogelijk is."

Tot 28 oktober kunnen gasten nog terecht in Muy Amigos. Daarna gaat het pand dicht voor een verbouwing. Naar verwachting gaat het nieuwe restaurant eind november open. "De officiƫle opening zal waarschijnlijk in januari zijn."