Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ingebruikname Hoekse Lijn nog verder vertraagd

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 18 december 2018 20:08

Foto: Bas Booister


De ingebruikname van de Hoekse Lijn is nog verder vertraagd. Reizigers kunnen toch niet per februari volgend jaar van de metroverbinding tussen Hoek van Holland en Schiedam gebruik maken, maar in het gunstigste geval pas eind maart. Dat blijkt een voortgangsrapportage van het Rotterdamse bestuurscollege.

Oorzaak van de verdere vertraging is dat de benodigde software nog niet is geleverd. Dat zou afgelopen maandag gebeuren, maar de leverancier stelt dat dit pas op 24 december kan. Dat zou ook de definitieve veiligheidsverklaring voor de metroverbinding binnen moeten zijn.

Mocht het lukken om de lijn eind maart in gebruik te nemen, dan wordt de metro al binnen enkele dagen weer buiten gebruik gesteld vanwege de plaatsing van een tunneldek voor de Blankenburgverbinding. De buitendienststelling van de lijn, die rond 13 april plaats moet vinden, gaat volgens de bouwers van de Blankenburgverbinding zeker meerdere dagen duren.

Sinds april 2017 wordt de Hoekse Lijn omgebouwd van treinverbinding naar metrotraject. Eigenlijk had de ombouw al in september vorig jaar klaar moeten zijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS