Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Inloophuis Carma uitgiftepunt Knitted Knockers

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 31 januari 2019 17:47


Tientallen vrouwen waren donderdagmiddag bij inloophuis Carma in Naaldwijk borstprotheses aan het breien en haken. 'Knitted Knockers' is een wereldwijde organisatie die kosteloos gebreide en gehaakte protheses uitdeelt aan vrouwen die een hele of gedeeltelijke borstamputatie hebben ondergaan. Inloophuis Carma is vanaf heden een uitgiftepunt voor deze organisatie.

Katoenen borstprotheses hebben een aantal voordelen ten opzichte van siliconen protheses. Zo zijn ze lichter, zachter en minder zweterig in de zomer. Ook kunnen ze snel na de operatie worden geplaatst. 

Initiatiefneemster Marie-Jose Badalamenti zag de Knitted Knockers eerder al in ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam. Hier heeft Brigitte Bosman, van stichting BriBos, een afgiftepunt voor de borsten. Marie-Jose nam contact op met Carma en samen hebben ze het idee uitgewerkt en naar Westland gebracht.

Naast afgiftepunt wordt Carma ook een productiepunt van de protheses. Elke laatste donderdagmiddag van de maand kunnen vrijwilligers komen breien of haken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS