Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Inloophuis Carma vaker open, maar financiële zorgen nog niet voorbij

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 15 januari 2020 12:48

Foto: website Inloophuis Carmajpg


Inloophuis Carma in Naaldwijk kan vanaf nu iedere dinsdagavond open. Voorheen was het inloophuis vooral overdag open en daar komt nu die avond bij. Het verruimen van de openingstijden betekent overigens niet dat het bestuur rustig achterover kan gaan zitten.

Inloophuis Carma is een ontmoetingsplaats voor wie geraakt is door kanker. In november sprak voorzitter Pech Samwel in bij de begrotingsvergadering van de gemeente Westland (video), omdat er financiële zorgen zijn. De vrijwilligersorganisatie teert in op eigen middelen, terwijl de kosten hoger worden.

"We groeien en er komen meer vrijwilligers, kortom meer werkdruk", aldus Samwel. Vrijwilligers worden professioneel geschoold en dat kost geld. Intussen probeert het Inloophuis aan de Dijkweg nieuwe fondsen te werven en lopen er gesprekken met de gemeente over een structurele bijdrage. Daarnaast probeert Ipso, de landelijke organisatie van inloophuizen, bij de overheid subsidie los te peuteren.

Er leeft al langer de wens om uit te breiden, maar daar is nog veel meer geld voor nodig. Het inloophuis werd eerder al verblijd met een cheque van Team Westland en op 1 februari wordt er een pubquiz georganiseerd waarbij Carma het goede doel is.

Voortaan is Inloophuis Carma iedere dinsdagavond geopend van 19.30 tot 21.00 uur. Tot nu toe was het al mogelijk om zonder afspraak iedere dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur binnen te lopen voor een kopje koffie of thee. 

"Als we alle toezeggingen dit jaar binnenkrijgen, blijven wij in 2020 gewoon open", verzekert Samwel. Wat daarna gebeurt, is koffiedik kijken. "Het blijft een mooi avontuur", besluit hij.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS