Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Inzameling voor uurwerk kerk 't Woudt op schema

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 4 december 2019 13:17

Foto: WOS


De inzamelingsactie voor de vervanging van het veertig jaar oude uurwerk in de Woudtse kerk ligt op schema. Volgens secretaris Jan-Pieter van Woerden van de stichting Vrienden van de Woudtse Kerk komen er de komende weken nog enkele donaties bij en dan is ongeveer de helft van de benodigde 9.000 euro binnen.

Vervanging is nodig, want als de elektrische klok kapot gaat, kan die niet meer worden gemaakt. Er zijn namelijk geen reserveonderdelen meer. En de kans dat de klok stopt, is groot. Hij maakt namelijk een raar geluid. Van de 9.000 euro wordt niet alleen het elektrische kastje dat de klok aanstuurt vervangen, ook het klokkenspel dat de hele en halve uren aangeeft moet worden aangepakt.


Via meerdere giften is al een deel van het geld opgehaald. De komende weken verwacht het stichtingsbestuur ook nog donaties van een kringloopwinkel en opbrengsten uit een concert. Pas in het voorjaar van 2021 moet het totaalbedrag binnen zijn. Afsluitend wordt dan een boelhuis gehouden in de kerk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS