Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Inzamelingsactie De Vlieten gestart, doelstelling 60.000 blikjes en of flesjes

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 13 januari 2020 13:27

Foto: Start van de inzameling


Openbare Basisschool De Vlieten in De Lier is maandag begonnen met het inzamelen van blikjes en plastic flesjes. Dat doet de school in samenwerking met burgerinitiatief Cleanup team Westland.

Het is de bedoeling om het komende schooljaar 60.000 stuks in te zamelen. De leerlingen gaan dit klusje doen door het afval van straat te halen. De 60.000 stuks is een onderdeel van 1 miljoen blikjes en of flesjes dat het Cleanup Team in Westland van de straat wil halen.

Directeur Richard van der Worm is in november begonnen met de voorbereidingen. Hij heeft meteen de ouders erbij betrokken. Die waren eind vorig jaar al met hun kinderen begonnen om afval op te ruimen. Daarvoor werd een groot gedeelte van de kerstvakantie gebruikt. Maandag mochten ze dan eindelijk het afval op school inleveren. Wethouders Snijders is enthousiast over de actie en hoopt dat meer scholen gaan meedoen.

Initiatiefnemer Rob van Holstein is in gesprek met nog twee scholen en bedrijven die achter het idee staan. Rob zoekt daarvoor een loods om het afval op te slaan waarna het wordt gerecycled. De scholen en bedrijven krijgen voor elke 300 stuks afval een blauwe hervulbare fles, de zogenoemde Blue thermos Bottle.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS