Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Inzamelingsactie voor slachtoffers brand Naaldwijk

Door: Monica Overdijkink

Gepubliceerd op: maandag 13 mei 2019 17:29

Foto: Regio15


Een deel van de slachtoffers van de brand in een pand aan de Molenstraat in Naaldwijk ligt nog in het ziekenhuis. Afgelopen zondagochtend vroeg raakten vijftien mensen gewond door het inademen van rook bij de brand in één van de twee bovenwoningen boven een pizzeria.

Omar Vierhout heeft een relatie met een vriendin van een van de slachtoffers. "Het gaat naar omstandigheden goed met haar", zo vertelt hij, "maar ze is wel in shock. Ze mocht wel het ziekenhuis verlaten." Vierhout en zijn vriendin zijn een inzamelingsactie begonnen voor de slachtoffers. "Voor kleding, maar als ze straks andere woonruimte krijgen toegewezen gaan we ook meubels inzamelen. Kleding voor de baby hebben we al."

De baby is een kindje van tien dagen dat samen met de moeder van het dak van het brandende huis werd gered door personeel van discotheek Teejater, die schuin naast het getroffen pand ligt. "Als zij er niet waren geweest dan was het heel anders afgelopen", zegt buurman Carel Pronk.

Een deel van de bewoners van het pand heeft tijdelijk onderdak bij vrienden, voor een ander deel zorgt de gemeente Westland voor vervangende woonruimte. De gemeente laat weten dat er acht mensen waren ingeschreven in beide woningen. Waarom er vijftien mensen binnen waren is niet bekend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS