Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

ISW niet gevoelig voor petitie, kledingvoorschrift gymles blijft

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 20 januari 2020 13:00


Leerlingen van de middelbare scholen van scholenkoepel ISW, moeten blijven gymmen in een korte broek en een T-shirt. Dat heeft de school na een 'zorgvuldige afweging' maandag besloten, zo meldt mediapartner Omroep West. Vijf leerlingen startten in de kerstvakantie een petitie, omdat ze vinden dat ze zelf moeten kunnen kiezen wat ze tijdens de gymles aantrekken.

De directie zegt geen aanleiding te zien om het beleid van de school op de kledingvoorschriften aan te passen. "De school houdt daarom vast aan haar bestaande beleid voor een eenvormige keuze in gymkleding, korte zwarte broek en het voorgeschreven shirt met logo van de school", zegt de directie van ISW in een reactie.

De petitie van de vijf leerlingen werd duizenden keren getekend. "We zouden liever een lange broek dragen", zeiden ze twee weken geleden. "Iedereen moet zich lekker voelen tijdens het gymmen." De leerlingen willen niet reageren op het besluit van de directie van de school.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS