Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

ISW Sweelincklaan heeft de beste rekenaars

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 21 mei 2019 11:25

Foto: Nikki Kwakernaak is de beste van Nederland


ISW Sweelincklaan in 's-Gravenzande heeft de beste rekenaars van ons land. De brugklassen deden in maart mee aan de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd en behaalden samen de beste resultaten van alle mavoscholen. De beste klas van Nederland was klas 1K, de klas met daarin ook de beste leerling van Nederland, Nikki Kwakernaak.

De beste leerlingen van elke klas werden dinsdagochtend gefeliciteerd door onderwijswethouder Ben van der Stee. Ook de wiskundedocenten werden tegelijkertijd in het zonnetje gezet. Nikki Kwakernaak mag de school in juni vertegenwoordigen tijdens de finale van de Kangoeroewedstrijd in Amsterdam.

De term 'Kangoeroewedstrijd' komt overigens van het land waar de wedstrijd in 1980 voor het eerst werd georganiseerd: Australië. De wedstrijden wordt jaarlijks gehouden in landen over de hele wereld, allemaal op dezelfde dag.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS