Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

ISW vakcollege volgend schooljaar op één locatie

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 21 november 2019 16:40


Scholenkoepel ISW gaat vanaf volgend schooljaar het vakcollege aanbieden op één locatie, namelijk op de locatie van het huidige Hoge Woerd in Naaldwijk. Leerjaren één tot en met vier van het praktijkgericht onderwijs zullen vanaf dan samen in een gebouw les krijgen. De nieuwe school gaat ISW Westland Vakcollege heten.

Nu zijn er vier locaties in Westland waar ISW het vakcollege aanbiedt. Op Irenestraat in Poeldijk, Sweelincklaan in 's-Gravenzande en Lage Woerd in Naaldwijk worden nu onderbouwklassen gehuisvest. De bovenbouw krijgt les op Hoge Woerd in Naaldwijk. Volgend jaar zullen die onderbouwklassen dus naar Hoge Woerd verkassen. Ook de Lage Woerd wordt nog als dependance gebruikt door het nieuwe vakcollege. Daar mogen kinderen heen die meer baat hebben bij een kleinere school.

Locatiedirecteur Caroline Menheer wil zich bij het nieuwe onderwijsconcept richten op drie veranderingen. "Ten eerste zijn alle vakken praktijkgericht, ook Nederlands en wiskunde, al vanaf het eerste leerjaar. Ook is er aandacht voor maatwerk, dat wil zeggen dat kinderen veel zelf kunnen kiezen. Daarnaast willen we ons richten op persoonlijke groei van leerlingen." Dat laatste gebeurt door meer coachingsopdrachten te geven aan mentors.

Nieuwbouw
Hoewel de locatie Hoge Woerd voor nu alle verwachte leerlingen kan huisvesten, wordt er wel gekeken naar een mogelijke nieuwbouwlocatie. Dit zou bij voorkeur zijn bij het World Horti Center in Naaldwijk. "Veel van onze leerlingen gaan naar die mbo-locatie en daarnaast heeft het WHC veel beurslocaties voor bedrijven waar wij veel mee samenwerken", kaart Menheer aan.

ISW is momenteel bezig met het opstellen van een integraal huisvestingsplan. Daar wordt ook dit nieuwbouwplan in opgenomen. Naar verwachting wordt het document in januari of februari volgend jaar overhandigd aan de wethouder. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS