Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jaarwisseling in onze regio rustig verlopen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 1 januari 2018 12:05

Foto: Jeroen Kuipers


De jaarwisseling in onze regio lijkt relatief rustig te zijn verlopen. In Midden-Delfland, Westland, Maassluis en Hoek van Holland is er geen sprake geweest van grote incidenten. Wel zijn er enkele containerbrandjes en vernielingen geconstateerd. Aan het Oostblok in Wateringen brandde een auto uit. 

"Al met al, hoewel minder dan vorige jaren, heeft zich toch weer het 'nodige' voorgedaan", zegt burgemeester Haan van Maassluis. De gemeente Midden-Delfland laat desgevraagd weten dat de jaarwisseling rustig is verlopen. 

In Westland is de brandweer er in totaal 54 keer uitgerukt, verreweg het meest voor buitenbrandjes (49 keer), maar ook voor 2 containerbranden, een brand in een gebouw en 2 voertuigbranden. In Midden-Delfland heeft de brandweer alleen 4 buitenbrandjes hoeven blussen. In Maassluis heeft de brandweer 6 containerbrandjes geblust, maar ook 2 kleine vreugdevuren en er is assistentie verleed bij een gebouwbrand in Maasdijk.

Overlast
De politie is in Westland 26 keer op pad gegaan. In totaal 25 keer vanwege vuurwerkoverlast en 1 onterechte melding. Ook in Midden-Delfland was er 1 onterecht melding, maar ook 3 keer een melding van vuurwerkoverlast waar de politie op af is gegaan.

In Maassluis heeft de politie een 14-jarige jongen aangehouden. Hij had zeer zwaar vuurwerk afgestoken. Ook ging de politie af op een melding over vuurwerkoverlast aan de Pelmolen, een vuurpijl in een woning aan de Jacob van Heemskercklaan (Twee personen gewond geraakt) en een opgeblazen brievenbus aan de Mozartlaan. Verder constateerde de politie een vernield bushokje aan de Einthovendreef.


De ambulance is er in Westland en Midden-Delfland ook nog aan te pas gekomen. In Westland 2 maal vanwege een te veel aan alchohol en 1 maal vanwege geweld. In Midden-Delfland is er ook 2 keer te diep in het glaasje gekeken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS