Archief

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

De jaarwisseling in de regio lijkt relatief rustig te zijn verlopen. Wel zijn er gedurende de nacht enkele aanhoudingen verricht. In Maassluis moest de brandweer vaker uitrukken dan vorig jaar, namelijk twintig keer in plaats van twaalf.

De meeste incidenten in de regio betreffen branden, zoals aan het Madesteyn in Monster, waar een bestelbusje af is gebrand, in Maassluis waar een boedelbak de hens in ging en in Honselersdijk waar een grimmige sfeer ontstond nadat een aanhangwagen in brand is gezet. In diverse plaatsen, waaronder Wateringen en Maassluis zijn er een aantal gesneuvelde containers gevonden.

In Naaldwijk werd een vuurwerkbom door een brievenbus gegooid, waardoor een voordeur werd vernield. In Wateringen stichtte de jeugd brand op straat en in 's-Gravenzande werd schade aangericht in een speeltuin. In de andere plaatsen zijn er vrijwel geen noemenswaardige incidenten geweest. Ook de feesten in De Lier en Naaldwijk zijn zonder incidenten verlopen.

Burgemeester Bouke Arends van Westland is dan ook tevreden over het verloop van de nacht, die hij relatief rustig noemt. Wel vindt hij het vervelend dat zich toch een aantal ongeregeldheden heeft voorgedaan. Burgemeester Edo Haan bedankt vooral alle hulpverleners voor hun inzet in de oudejaarsnacht.