Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jeugd oefent met schoorsteenbrand in Honselersdijk

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 4 november 2019 13:07

Foto: Twitter Caroline van Velden


Een komen en gaan van hulpdiensten zaterdag op de Harteveldlaan in Honselersdijk. Gelukkig was er geen 'echt' incident: de jeugdbrandweer hield wedstrijden in een leegstaande woning. Met slachtoffers, rook en paniek was de oefening levensecht.

Zeven jeugdbrandweerteams uit de regio moesten een schoorsteenbrand bedwingen. Ondertussen hadden zij contact met de alarmcentrale over eventuele slachtoffers en waar de waterwinningslocatie zich bevindt. 


De oefening is niet alleen leerzaam, het is ook de bedoeling dat jongeren enthousiast worden over een vrijwilligersfunctie bij de brandweer. "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst", zeg Bert van der Hoeven van kazerne Naaldwijk met trots. Dit was overigens de eerste grote jeugdbrandweeroefening in nieuwe kleding

Uiteindelijk scoorde de jeugdbrandweer van Pijnacker-Nootdorp de meeste punten. Zij kregen de prijs uitgereikt door burgemeester Bouke Arends van Westland.

De volledige uitslag:

1. Pijnacker-Nootdorp (1100 punten)
2. Lansingerland (1086 punten)
3. Naaldwijk (1082 punten)
4. Maasland (1078 punten)
5. Maassluis (1018 punten)
6. Vlaardingen (990 punten)
7. Monster (886 punten)


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS