Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jeugddetentie en werkstraf voor diefstal uit kerk en kleedkamer

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 14 juni 2018 16:26

Foto: Google Streetview 1


Een 18-jarige Maassluizer moet 44 dagen in jeugddetentie en een werkstraf van 40 uur uitvoeren voor meerdere diefstallen in de periode van augustus 2017 tot januari 2018 in Maassluis en Maasland. De diefstallen vonden plaats in onder meer voetbalkleedkamers, scholen en de protestantse kerk.

De man had het in het begin vooral gemunt op telefoons en kleine geldbedragen. Zo nam hij eind augustus uit de kleedkamers van voetbalverenigingen VDL en Excelsior Maassluis twee Samsung-telefoons en in totaal 81 euro mee. Enkele maanden later sloeg hij zijn slag op een school in Maasland. Daar werden vier leerlingen beroofd van telefoons en bankpassen. In een school in Maassluis werd eveneens een telefoon meegenomen.

De Maassluizer begon in december een ware strooptocht door zijn stad. Daarbij nam hij uit één woning een tas met sleutels en een portemonnee mee. Met de pinpas pinde hij 25 euro. Later sloeg hij toe bij nog enkele andere woningen.

Enkele dagen nadat hij in de Groote Kerk jassen had doorzocht en daaruit autosleutels had meegenomen, was het klaar. Op basis van zijn signalement hielden agenten hem aan bij een fietsenstalling op de Stationsweg, waar hij op een gestolen fiets reed.

De rechtbank bepaalde verder, dat de man aan meerdere benadeelde partijen geld moet terugbetalen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS