Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jeugdspelers Westlandia trainen zoals Ajax

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 22 oktober 2019 13:57


De jeugd van voetbalclub Westlandia mocht dinsdag een dag trainen zoals landskampioen Ajax dat doet. Een jaar geleden ging de Naaldwijkse club een samenwerkingsverband aan met de eredivisieclub. Een onderdeel van die samenwerking is een clinic voor de jeugd.

Eerst mochten de deelnemers als echte professionals het veld op rennen onder gejuich van hun ouders. Daarna kregen de kinderen techniektraining van de Ajaxtrainers. "Daar ga je een hoop van leren en het maakt onze jeugdtrainers enorm enthousiast", vertelt technisch coördinator van de onderbouw Theo Verbeek. 


Naast trainen worden er met Ajax ook andere thema's behandeld, zoals het scouten. "Waar kijk je naar als je bijvoorbeeld een rechtsback scout? Waarom vindt de een hem wel goed en de ander niet? Daar hebben we best wel ons voordeel mee", aldus Verbeek. 

Westlandia is de eerste Zuid-Hollandse amateurclub waarmee de Amsterdammers een samenwerkingsverband zijn aangegaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS